Report ze zápasu OLO vs. POR (10:7)

HC Olomouc

logo

10:7

(4:1, 3:5, 3:1)

logo

HC RT TORAX Poruba

Utkání začalo svižně na obou stranách, ale domácí se lépe orientovali, bylo je s pukem vidět více než hosty z Poruby. Po dvou rychlých góĺech ve třetí a šesté minutě, o které se postarali Adéla Zembolová a Jan Nemrava domácí hráči ovládli hru. Ve 14. minutě při přesilovce přidal další gól domácí Dominik Romanovský. Hosté ale vzápětí zvýšili tempo a za 40 vteřin poté snížil Leon Stryczek. Ke konci třetiny v čase 19:25 přidal po samostatné akci domácí Jan Nemrava čtvrtý gól. Třetina tedy skončilaza stavu 4:1 pro domácí.

Ve 21.minutě ještě za hosty upravil stav utkání na 4:2 Michal Břuska. V tuto chvíli se zdálo, že se hosté budou snažit utkání srovnat, měli ještě několik příležitostí, ale byli neúspěšní. Domácí se nedali zaskočit, po chvíli během pěti minut dali Kohouti další tři góly! Ve 28. minutě byl stav 7:2 pro domácí. V tu chvíli se zdálo, že bude o výsledku rozhodnuto, ale byl to omyl. Kohouti jako kdyby usnuli na vavřínech, nebyli aktivní, nechali soupeře převzít iniciativu, a ten se chopil příležitosti. Mezi 29. a 38. minutou Poruba nasázela Olomouci čtyři góly a rázem byla na dosah vyrovnání.

Mladí kohouti si o přestávce před třetí třetinou srovnali myšlenky a opět zabrali. V poslední třetině měli opět více ze hry a dovedli svoji snahu zúročit třemi góly. Za hosty až v 59. minutě korigoval výsledek sedmým gólem Richard Kanich. Domácí Kohouti se tak mohli radovat z vysokého vítězství 10:7.