Report ze zápasu TRI vs. OLO (6:1)

HC Oceláři Třinec

logo

6:1

(1:0, 2:0, 3:1)

logo

HC Olomouc

Vstup do první třetiny se povedl třineckým juniorům. V úvodních dvou minutách měli sice více ze hry hosté, avšak Oceláři byli mnohem produktivnější, protože hned z první střely na branku otevřeli skóre. Ve třetí minutě prostřelil hostujícího gólmana Hasalu Michal Matiaško, který zamířil k bližší tyči. Posléze se v sedmé minutě dostal do velké šance znovu Geidl, po dobré přihrávce mohl pálit do zcela odkryté klece. Kotouč mu ale přeskočil čepel a nakonec vůbec nevystřelil. V sedmnácté minutě zahrozili také hosté. Tomajko se podél mantinelu vydal vstříc Švančarovi, ten jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče.

Druhá třetina se opět lépe vydařila hráčům Třince, kteří v úvodních minutách navýšili své vedení. Ještě předtím se v duchu fair-play zachoval domácí Filip Cienciala, který u rozhodčích zrušil signalizovaný faul na svou osobu a velmi sportovním gestem tak odmítl přesilovku svého týmu. Nejprve v čase 23:58 skvěle našel zpoza branky Havránek Michala Matiaška, který zcela nehlídaný působil v předbrankovém prostoru. Třinecký útočník se trefil náramně k pravé tyči. Následně v čase 29:39 zkompletoval Michal Matiaško hattrick, když se po nahrávce od Havránka protlačil do samostatného úniku a bekhendovým blafákem poslal kotouč mezi Hasalovy betony.

Třetí perioda žádné drama nepřinesla. V čase 43:01 navýšil na 4:0, kdo jiný než Michal Matiaško, který se prosadil počtvrté v tomto zápase střelou z pravého kruhu. Ve 49. minutě Hlaváč vybojoval kotouč ve středním pásmu, přesunul se na pravý kruh, odkud vybídl k zakončení Joshua Jamese Máchu. Olomoucký kanonýr vymetl levou šibenici Švančarovy klece a snížil na rozdíl tří branek. Skóre nezůstalo nezměněné ani dvě minuty. V čase 50:35 se po nahrávce od Havránka dostal do samostatného úniku Nico Geidl, který z pravého kruhu střílel přesně ke vzdálenější tyči. V 57. minutě junioři přidali ještě jednu branku, když Marek Havránek prudkou přízemní ránou příklepem propálil vše, co mu stálo v cestě.

OHLASY

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Z naší strany to byl poctivý, disciplinovaný výkon postavený na skvělém výkonu brankáře. Střelecky rozhodla produktivní první formace, především Michal Matiaško. Souhry tam byly si myslím výborné a musím pochválit i celé mužstvo za vynikající utkání.