Report ze zápasu OLO vs. ZLN (5:1)

HC Olomouc

logo

5:1

(2:1, 1:0, 2:0)

logo

PSG Berani Zlín

Kdo čekal opatrné utkání, byl na omylu. Už ve třetí minutě šli Hanáci do vedení zásluhou Františka Skladaného, který se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a dotlačil touš za záda Libora Kašíka. Od té doby byli Olomoučtí aktivnějším mužstvem, avšak většina jejich pokusů končila na zlínském gólmanovi. Ten předvedl obzvláště efektní a zároveň efektivní zákrok proti střele Davida Škůrka od modré čáry.

Také Zlín hrozil. Velkou šanci na vyrovnání měl Herman, který se zjevil sám před brankou kohoutů, nicméně Branislav Konrád zlikvidoval jeho zakončení svým pravým betonem. O chvíli později předvedla skvělou souhru trojice David Ostřížek – Jan Knotek – Rostislav Olesz, přičemž poslední jmenovaný již neměl problém zasunout puk do odkryté branky. Dvougólový náskok ovšem nevydržel Olomouckým dlouho. Prakticky ihned po vhazování se dostali hosté do útočného pásma, kde dostal nabito na modré čáře Tomáš Žižka, a bylo to 2:1.

Počátek druhé dvacetiminutovky patřil Beranům, a to hlavně díky další početní převaze, ve které si vytvořili velký tlak. Střela Ralfse Freibergse dokonce skončila na tyči Konrádovy branky. Více už ovšem Zlínští nevytěžili, a tak byli na tahu opět Hanáci. Nejdříve se na Libora Kašíka řítil Vilém Burian, nicméně hostující brankář proti jeho střele zasáhl koncem své lapačky.

Kohouti poté hráli taktéž přesilovou hru, v níž pálil Klimek, nicméně zlínský gólman předvedl velmi rychlý přesun, a i tento pokus pokryl. Zanedlouho už byl ovšem nucen kapitulovat. Pavel Musil si sjel za branku, odkud přihrál úplně volnému Vilému Burianovi, který zvýšil na 3:1. Hosté mohli opět bleskově snížit, nicméně Fořtovu ránu schoval strážce olomoucké svatyně do své rukavice.

Zkraje třetí periody sice hosté dostali kotouč za záda Branislava Konráda, nicméně rozhodčí ihned rozpažil, jelikož se tak stalo za pomocí kopnutí. Od té doby Zlínští jako by odpadli a na ledě bylo už jen jedno mužstvo. Hostům poté přitížilo i dvojnásobné oslabení, když se na trestnou lavici současně poroučeli David Nosek s Tomášem Fořtem. Hanáci nabídnutou výhodu využili bez váhání. Jan Knotek se zjevil sám v prostoru mezi kruhy a nekompromisně zakončil.

Nadšení fanoušci si po gólu olomoucké dvanáctky přáli pověstného „bůra“, kterého se nakonec i dočkali, a to zásluhou Lukáše Nahodila, který dokončil spolupráci s Lukášem Klimkem a Tomášem Dujsíkem. Kohouti se tak po výsledku 5:1 radují z prvního vítězství v sérii.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Nám se podařil vstup do utkání, kdy jsme vedli 2:0, nicméně trošku nás rozhodilo zlínské snížení. Důležité potom bylo, že jsme opět odskočili na 3:1 a ubránili jejich přesilové hry. Jsem rád, že máme ten první bod."