Report ze zápasu OLO vs. KLA (5:2)

HC Olomouc

logo

5:2

(1:1, 2:0, 2:1)

logo

Rytíři Kladno

První větší šanci jsme viděli až v 5. minutě, kdy se dvakrát pokusil neúspěšně prosadit Daniel Ministr. Olomouckým to však nemuselo být líto - v čase 6:38 otevřel skóre Patrik Tarnoczy. Na 2:1 mohl zvyšovat kapitán Hanáků Tomáš Krupa, který si ze vzduchu sklepl kotouč na čepel a měl před sebou odkrytou bránu, ale nedokázal zakončit. Necelé tři minuty před koncem první třetiny se naopak prosadil kladenský Tomáš Kuzďas. Olomoucká obrana v tento moment zaspala, Bernat nahrál zpoza brány Čermákovi a ten kotouč posunul na Kuzďase, pro kladenského forvarda už pak nebyl problém skórovat do prázdné brány.

Ve druhém dějství nebylo k vidění tolik zajímavých šancí. Ve 30. minutě byl za své snažení odměněn gólem Daniel Ministr, který se dostal k odraženému kotouči před brankovištěm a svůj tým tak opět poslal do vedení. Ještě do konce třetiny Kohouti navýšili svůj náskok na dvě branky, když Šimon Groch po devíti vteřinách proměnil přesilovou hru svou dělovou od modré.

Na začátku třetí třetiny se v dobré střelecké pozici ocitl Čermák, kotouč se mu však nepodařilo trefit ideálně. Skóre se tak měnilo až ve 45. minutě, kdy Jan Štědrý poslal obral o kotouč jednoho z protihráčů a úspěšně zakončil do Burdovy brány. Rytíři ovšem dokázali bleskově odpovědět, po dvaceti vteřinách našel mezírku mezi Mokreho betony Filip Šimek. Obrovskou šanci měl na své hokejce Hurta v početní výhodě, projektil z jeho hole ale jen zazvonil o tyč. Na konečných 5:2 pečetil necelé 4 minuty před koncem základní hrací doby David Rosecký.