Report ze zápasu TRI vs. OLO (0:1)

HC Oceláři Třinec

logo

0:1

(0:0, 0:0, 0:1)

logo

HC Olomouc

Začátek utkání se nesl v duchu mírného tlaku olomouckých hráčů, avšak k nebezpečné střele na branku Jakuba Štěpánka nedošlo. Poté převzali iniciativu domácí, jejichž aktivita vyústila v nebezpečnou šanci Tomáše Kundrátka. Jeho rána z mezikruží ale skončila pouze nad hostující klecí.

Největší šanci kohoutů v první třetině si vypracoval Jan Káňa, který se prosmýkl kolem třineckých obránců a vydal se vstříc Jakubu Štěpánkovi. Ten se ovšem nenechal rozhodit a své mužstvo podržel. Úspěšným zákrokem domácího brankáře skončil také pokus Tomáše Dujsíka. Na druhé straně se proti střelám Ocelářů činil Branislav Konrád, a tak úvodní dvacetiminutovka skončila bez branek.

První vážnější šanci ve druhé části si vytvořila nová akvizice v olomouckém týmu, Matěj Pekr, který střílel z pravé strany. Jeho pokus ovšem skončil těsně vedle branky. Následně se dostali do dobré příležitosti také Oceláři, a to po ráně Martina Gernáta, jenž trefil tyč.

Hanáci krátce poté dostali velkou příležitost k otevření skóre. Dva třinečtí hráči šli ve stejný moment na trestnou lavici, a Olomouc tak měla dvouminutovou přesilovou hru pěti proti třem. Domácí sice tuto svízelnou část utkání přežili, nicméně i tak mohli poprvé inkasovat. Tomáš Valenta jel sám na Jakuba Štěpánka, a dokonce ho překonal, avšak o gólovou radost jej připravila branková konstrukce. I po čtyřiceti minutách tedy stále platil stav 0:0.

Ve třetí části nejdříve Patrik Hrehorčák tečoval střelu Milana Doudery, avšak Branislav Konrád zasáhl včas. Následně hráli Hanáci přesilovou hru, ve které střílel z levého kruhu Lukáš Kucsera. Tuto ránu stihl Jakub Štěpánek vyrazit, nicméně Jan Knotek pohotově kotouč dopravil za brankovou čáru.

Rázem Olomoučtí vedli a bylo na Ocelářích, aby s výsledkem něco udělali. Velkou šanci na vyrovnání měli Tomáš Marcinko s Michalem Kovařčíkem poté, co se kotouč ocitl po střele Tomáše Kundrátka zcela nechráněn v Konrádově Brankovišti. Ani jeden z nich jej ale do sítě nedostal. Třinečtí se tak rozhodli riskovat, odvolali Jakuba Štěpánka a v šesti hráčích dobývali hostující svatyni. Kohouti však všechny pokusy ubránili, díky čemuž se jim nakonec podařilo dosáhnout hubeného, ale za to velmi cenného vítězství 0:1.

OHLASY

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Průběh utkání se vyvíjel velmi dobře pro nás, dvě třetiny jsme je mačkali. Z jejich strany to byl urputný boj a musím jim dát kredit, jelikož dnešní zápas odmakali. Nevím, jestli si zasloužili vyhrát, ale určitě tomu šli hodně naproti. My jsme měli přesilové hry, ve kterých jsme si nedokázali pomoct.“