Report ze zápasu MBL vs. OLO (6:1)

BK Mladá Boleslav

logo

6:1

(3:0, 1:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Skóre zápasu otevřeli domácí v magickém čase 3:33 Mário Lunter, který po přihrávce od Davida Šťastného využil zmatku před bránou Hanáků. O chvíli později se Mladá Boleslav opět radovala, tentokrát se prosadil kapitán Martin Ševc, jenž tečoval Najmanovu ránu za Konrádova záda. Mladoboleslavští nadále pokračovali ve své útočné aktivitě a opět za ni byli odměněni dalším gólem. Ve 14. minutě usměrnil kotouč nad Konrádovu vyrážečku opět Martin Ševc. V závěru první třetiny se do velké šance dostali také Olomoučtí, Jan Bambula ujel v oslabení, překonat brankáře Krošelje však nedokázal.

Na začátku druhého dějství se sice Kohouti na chvíli usadili v útočném pásmu soupeře, žádná větší šance z toho ovšem nevzešla. Naopak se poté hra přesunula zase na druhou stranu kluziště a Branislav Konrád měl plné ruce práce. Adam Zbořil však netrefil bránu a Fillmana zastavil slovenský gólman. Ve 24. minutě předvedl parádní individuální akci David Šťastný. Mladoboleslavský útočník prokličkoval mezi olomouckou obranou a přidal čtvrtý gól svého týmu. Po této brance došlo mezi třemi tyčeni hostů ke střídání brankářů, do hry se tak dostal Jan Lukáš.

Na druhé straně měl na hokejce gólovou šanci Petr Kolouch. Kohoutům se při této přesilovkové akci podařilo rozložit domácí obranu, jenže útočník s číslem 81 na zádech nedokázal uklidit touš do částečně odkryté brány domácích. Podobně se podařilo boleslavskou obranou projít také Tomajkovi, vážnější ohrožení brány Středočechů z toho ale nevzešlo. V závěru druhé dvacetiminutovky měli Hanáci k dispozici přesilovou hru, ani ta však ke snížen nevedla.

V závěru třetí periody se pak v přesilové hře prosadil ještě Radim Zohorna, který svým přesilovkovým gólem sebral čisté konto Janu Lukášovi. Hanákům se přece jen podařilo zaznamenat čestný úspěch, když při hře 4 na 4 tečoval Valentovu střelu Jakub Valský. Poslední slovo však měli domácí, na konečných 6:1 upravil 7 vteřin před koncem základní hrací doby Martin Pláněk.