Report ze zápasu OLO vs. CEB (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2p

(1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

logo

Banes Motor České Budějovice

První útočnou akci zápasu zakončoval českobudějovický Zdeněk Doležal, avšak jeho pokus Branislav Konrád vyrazil svými betony. Na druhé straně se do velmi dobré příležitosti najel Lukáš Kucsera, nicméně k přesnému zakončení nakonec i díky zásahu hostující obrany nedošlo. O chvíli později už Jan Strmeň, jenž hájil branku Jihočechů, zakročit musel, a to proti střele Adama Rutara od modré čáry.

V polovině úvodní dvacetiminutovky šli Olomoučtí do vedení. David Škůrek dostal přihrávku na hranici mezikruží, načež tvrdou střelou příklepem překonal Strmeně. Následně byli domácí aktivnějším mužstvem, nicméně ani velká šance, na jejímž konci byl Vojtěch Tomeček, kterému chybělo pouze zakončit do poloodkryté branky, druhým gólem neskončila. A tak přišel trest. Pouhých dvanáct vteřin před sirénou dorazil střelu Zdeňka Doležala Miroslav Forman. Hráči tedy odcházeli do kabin za stavu 1:1.

Druhou třetinu začali Hanáci výborně. Už po třech minutách šli znovu do vedení. Jan Bambula objel bránu, načež jeho zakončení dorazil za bezmocného Jana Strmeně Lukáš Nahodil. Jihočeši ovšem mohli záhy vyrovnat. Branislav Konrád vyrazil střelu Zdeňka Doležala pouze před sebe, čehož se snažili využít René Vydarený s Miroslavem Formanem. Domácí brankář si ale nakonec poradil.

Následovalo první vyloučení tohoto zápasu. Na trestnou lavici si šel sednout Jan Káňa. Hosté měli v této početní výhodě řadu příležitostí, avšak všechny skončily buď na olomouckých obráncích nebo v Konrádově výstroji. Jihočeši si tak na vyrovnávající branku museli opět počkat až do závěrečných minut prostřední části, kdy se prosadil šikovnou tečí Allenovy střely Martin Novák

Třetí třetina byla na vážné brankové příležitosti skoupější. Oba týmy měly možnost skórovat v přesilovce, avšak ani jednomu se to nepodařilo, a to i přesto, že Motor měl k dispozici dokonce čtyřminutovou početní výhodu poté, co Jan Knotek zasáhl René Vydareného do obličeje vysokou holí.

K jediným závažnějším příležitostem třetí periody se dostali domácí Jan Káňa, jenž z pravého kruhu vyprášil výstroj Jana Strmeně, a hostující Zdeněk Doležal, který zkoušel překonat Branislava Konráda střelou z úhlu. Stav na konci základní hrací doby byl tedy 2:2 a následovalo prodloužení.

V nastaveném čase pálil opět Káňa, avšak i tentokráte byl Jan Strmeň připraven. Poté si ovšem vzal kotouč Jiří Ondrušek, jenž si následně narazil s Lukášem Kucserou, načež střelou z bezprostřední blízkosti rozhodl. Kohouti tak zvítězili 3:2.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc):„Po těch dvou porážkách v nastaveném čase jsme konečně překlopili druhý bod na naší stranu. Začali jsme dobře, první třetina byla od nás výborná, ale dali jsme jen jeden gól a oni vyrovnali těsně před koncem. To samé se stalo i v druhé části. Ve třetí periodě se nám na hokejky lepila nervozita, avšak v prodloužení se nám výborná souhra. Soupeř nás nepřekvapil, věděli jsme, že výborně bruslí a bojují.“