Report ze zápasu OLO vs. KOM (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(1:1, 0:1, 0:2)

logo

HC Kometa Brno

O první vážnější situaci utkání se postaral Karel Plášek, jenž přešel dva olomoucké hráče a vypálil. Jan Lukáš byl ale pozorný a střelu vyrazil. Na druhé straně pak kohouti mohli jít do vedení poté, co kotouč klouzal těsně před hostujícím brankovištěm, avšak nikdo jej nedokázal dostat za hostujícího brankáře.

Kometa pak zatlačila na domácí hráče, z čehož vyplynul úvodní gól utkání. V ponechané výhodě vystřelil přes clonícího obránce z otočky Luboš Horký, a zařídil tak první brněnskou radost. Ta ovšem netrvala dlouho, jelikož po dobré individuální akci Jana Bambuly srovnal střelou od modré čáry David Škůrek.

V závěru úvodní dvacetiminutovky mohl poslat Kometu znovu do vedení Peter Mueller, jenž mohl zasunout kotouč kolem pravé tyče Lukášovy branky. Olomoucký strážce svatyně byl ale u své brankové konstrukce včas. Do kabin tak obě mužstva šla za stavu 1:1.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili hosté na výbornou. Poté, co se Lukáš Kucsera poroučel na trestnou lavici za vysokou hůl, využil přesilovou hru Filip Král. Následně mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Ralfs Freibergs, jenž dostal přihrávku do prostoru mezikruží. Kotouč ale netrefil.

Také Hanáci si v prostřední části vypracovali dobré šance. Lukáš Kucsera mohl vyrovnat poté, co před ním zůstala poloprázdná klec. Svoji střelu ovšem nasměroval pouze do boční sítě. Stejně tak neskončil gólem ani závar před Klimešovou brankou, kde byl puk chvíli nikým nehlídán. Brněnský brankář však na poslední chvíli celou situaci vyřešil. Kometa tak před třetí třetinou vedla 1:2.

V závěrečné periodě hráli kohouti přesilovku pět na čtyři. Místo kýženého vyrovnání ovšem přišel pravý opak. V oslabení předvedl výbornou individuální akci Filip Král, jenž svým pohybem oklamal Jana Lukáše a místo přihrávky zvolil backhandové zakončení do levého horního rohu branky. Pro mladého obránce se jednalo o druhou trefu v utkání, pro domácí hráče pak o studenou sprchu.

Olomoučtí se sice snažili s výsledkem ještě něco udělat, avšak jejich pokusy se míjely účinkem. Na konci třetí třetiny tak zkusili odvolat Jana Lukáše, aby si vytvořili tlak v útočném pásmu. To se jim ovšem nepodařilo. Naopak, ke kotouči se dostal ve středním pásmu Peter Schneider, jenž následně neměl problém jej zavézt do opuštěné klece. Jihomoravané tak zvítězili 1:4.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „Jsme zklamaní. Ne z výsledku, ale z neproměňování šancí. Byl to vyrovnaný zápas, avšak produktivita nás stála body. Problémem byly i přesilovky, kde místo abychom dali gól, tak jsme ho dostali.“