Report ze zápasu OLO vs. MBL (0:3)

HC Olomouc

logo

0:3

(0:0, 0:3, 0:0)

logo

BK Mladá Boleslav

První šanci utkání měl na hokejce domácí Nahodil, který však boleslavskou bránu přestřelil. O pár minut později na trestnou lavici usedl Tomeček a hosté tak měli k dispozici první přesilovou hru zápasu. Dvacet vteřin před vypršením trestu se faulem provinil další olomoucký hráč a Hanáci tak šli do tří. Krátké dvojnásobné oslabení Olomouc ustála, navracející se Tomeček se navíc dostal do brejku. Na slovinského brankáře Růžičky ovšem nevyzrál.

Krátce před koncem druhého oslabení měli Hanáci na mále – Konrád dokázal vyrazit těžkou ránu od modré, kotouč ovšem zůstal v brankovišti, kde se jej naštěstí pro domácí ujal Dujsík a odpálil ho do bezpečí. Zajímavou šanci si vypracoval David Šťastný, který dlouho kličkoval mezi domácími obránci, až se dostal ke Konrádovi, jeho střela ale mířila vysoko nad.

Kolem osmé minuty domácí na Boleslav zatlačili, v dobré střelecké pozici se ocitl Kucsera, jenž tak vybojoval alespoň vhazování v útočném pásmu. Závěr prvního dějství přinesl přesilovou hru také Kohoutům. Po 44 vteřinách přesilovky měl na hokejce obrovskou šanci znovu Kucsera, jenže byl při zakončení faulován. Hanáci tam měli k dispozici minutu a čtvrt dlouho početní výhodu 5 na 3. Nejnebezpečněji vypadala rána Tomáše Dujsíka z vrcholku kruhu, kotouč ale mířil vysoko do ochranné sítě.

Druhou třetinu otevřel gólem Radim Zohorna, který si najel na pravý kruh a prostřelil brankáře Konráda. O chvíli později se ve velké šanci ocitl Jääskeläinen, jenž se pokoušel překonat beton slovenského brankáře ve službách Olomouce, tentokrát z toho však gólový úspěch nebyl. Ten nicméně přišel o pár momentů poté, když Bruslaři využili svou přesilovou hru. Střelcem nebyl nikdo jiný než právě Joona Jääskeläinen střílející z levého kruhu.

Na druhé straně si pěknou střeleckou příležitost vypracoval Vilém Burian, třebíčský rodák však jen trefil brankáře Růžičku do hrudníku. Blízko vyrovnání byl Tomáš Valenta, Růžičku tentokrát zachránilo jeho rameno. Skóre se ale naopak opět měnilo na druhé straně. Z nenápadné akce se prosadil Martin Pláněk, který po přejetí modré čáry vyslal dalekonosnou střelu, která se zastavila až v bráně.

Na konci druhého dějství si přesilovku zahráli také domácí. Velkou šanci na snížení měl na hokejce Lukáš Nahodil, kterému se do jízdy odrazil kotouč, jenže olomoucká devatenáctka touš tečovala mimo tři tyče. V posledních vteřinách před zazněním sirény před bránou Bruslařů vznikla velká skrumáž ležících, klečících i stojících těl, v níž se nacházel kotouč. Černá pryž se nicméně nakonec vynořila kousek za brankovištěm.

N začátku třetí periody hrála Olomouc další přesilovku, a přestože několikrát ohrozila bránu Jana Růžičky, prosadit se nedokázala. Zajímavá útočná akce mohla vzniknout, když Kolouch vystihl rozehrávku soupeře, jeho přihrávku na Olesze ale zablokoval Ševc.

Mladoboleslavští byli blízko čtvrtému gólu, když Tomáš Dujsík promáchl na modré čáře a kotouč si přebral Ondřej Najman, středočeský útočník nicméně Branislava Konráda nepřekonal. Do konce třetí periody už jsme gól neviděli, a tak si Bruslaři z plecharény odvezli zasloužené 3 body.