Report ze zápasu ZLN vs. OLO (1:4)

PSG Berani Zlín

logo

1:4

(0:0, 0:2, 1:2)

logo

HC Olomouc

Hanáci do utkání vstoupili útočněji než soupeř, jejich ofenzivní snahy ale zmařilo vyloučení. Beranům se nicméně přesilová hra vůbec nepovedla a k nějakému vážnějšímu ohrožení soupeřovy brány se vůbec nedostali. Krátce poté si hru v početní výhodě vyzkoušeli také Kohouti. Hned z jejího kraje nicméně museli řešit zlínské přečíslení 2 na 1. Sedláček však nemohl přihrát na svého spoluhráče, jehož pokryl jeden z olomouckých hráčů, a tak zakončoval sám, střela mu ale vůbec nesedla.

V průběhu první třetiny měly oba celky k dispozici ještě po jedné přesilové hře, ani na jedné straně jsme však nebyli svědky žádné gólové šance z toho vzešlé. Až v 18. minutě došlo před zlínskou bránou k závaru, po kterém se na chvíli ztratil kotouč z dohledu všem přítomným, černá pryž byla nakonec nalezena pod brankářem Hufem, a tak se do druhé třetiny vstupovalo za stavu 0:0.

Ve druhé třetině Olomouc dvakrát bleskově udeřila. Nejprve se z pravého kruhu prosadil Jan Káňa a necelé půl minuty potom si ukázkové sólo od útočné modré střihl Jan Bambula, který zakončoval do prázdné brány. Pár okamžiků po Bambule gólu se navíc Berani provinili dalším faulem a Olomouc nabuzená dvěma góly měla početní výhodu. Přesilovka se nicméně hostům nepodařila podle představ, skóre zůstalo beze změny.

Na druhé straně se střelou prezentovali Antonín Honejsek a Michal Poletín, v obou případech si však brankář Lukáš s jejich pokusy věděl rady. Ve 34. minutě byl blízko třetímu gólu Hanáků Tomáš Gřeš, v závěrečného fázi tohoto úniku ale olomouckému útočníkovi sjel kotouč z čepele. To Jan Lukáš na druhé straně ledové plochy proti střele z hokejky Honejska zasahovat musel - a předvedl parádní zákrok betony.

Na začátku třetí třetiny měli domácí k dispozici další přesilovku, kterou zahráli velmi dobře. Od kontaktního gólu je dělila jen tyčka Lukášovy brány. Hru v početní výhodě zlepšili také Hanáci, kteří ji ve 46. minutě dokázali využít. Po kombinaci Káni s Ondruškem se k puku dostal Jan Knotek a bylo to 0:3. Berani ale neskládali zbraně a hned ve 48. minutě parádní trefou snížil Zdeněk Okál. Ani tento stav však nevydržel dlouho, v čase 48:44 se podruhé v zápase prosadil Jan Káňa.