Report ze zápasu OLO vs. PLZ (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(1:1, 1:2, 1:1)

logo

HC Škoda Plzeň

V první velké šanci se ocitl plzeňský Gulaš, který se zcela sám řítil na Branislava Konráda v domácí bráně. Slovenský fantom ve službách Olomouce se ale vymíchat nenechal a udržel čisté konto. Na změnu skóre se nicméně přece jen nečekalo dlouho, krátce po vypršení olomouckého oslabení se z levého kruhu prosadil Luboš Rob. Hanáci dokázali odpovědět hned vzápětí, kdy si svůj první extraligový bod zapsal junior Adam Rutar. V samotném závěru prvního dějství si Hanáci zahráli přesilovou hru a byli velmi blízko druhého gólu, těžkotonážní střela Jiřího Ondruška ale skončila na Dominiku Frodlovi.

Na začátku druhé dvacetiminutovky Olomouc dohrávala pár vteřin přesilové hry, k ohrožení plzeňské klece se ale nedostala. V čase 23:06 se naopak z vedoucího gólu radovali hosté. Přesilovkovou trefou se blýskl další junior, dělovka od modré z hole Davida Jiříčka se zastavila až o síť uvnitř domácí brány. Ve druhé třetině se domácí provinili proti pravidlům ještě dvakrát. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě se jim podařilo ubránit výborně a Jan Knotek se dokonce mohl vydat do útoku, Frodla ale vážněji ohrozit nedokázal. Druhou přesilovku Plzeň hrála po faulu Viléma Buriana a výhodu jednoho muže v poli navíc dokázala zužitkovat. Jakub Pour střelou z první zvyšoval na 1:3.

Ani tentokrát se však Škodovka z gólu neradovala dlouho, protože odpověď domácího celku přišla po necelé minutě. David Ostřížek našel na mezikruží Tomáše Gřeše, jehož prudká střela zapadla za Dominika Frodla. V závěru druhé periody bylo ostatně před plzeňským strážcem svatyně pěkně horko, nejprve se Knotek snažil propasírovat kotouč mezi betony plzeňského gólmana a poté z výborné střelecké pozice pálil Káňa, v obou případech ale Frodl předvedl parádní zákroky.

Největší drama ovšem nabídlo až poslední dějství. V 56. minutě se Petru Kolouchovi podařilo pod Frodlem potlačit kotouč po odražené střele Dujsíka. Hosté ještě zkusili Kolouchovu trefu reklamovat, videorozhodčí na ní ale neshledal nic závadného. Plecharéna se tedy pomalu chystala na prodloužení, když v tom udeřila Plzeň v čase 58:55 počtvrté. Na gól Milana Gulaše už Hanáci odpovědět nedokázali, 3 body tak putují na západ Čech.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc):„Samozřejmě to bolí. Dnes hráčům nemůžeme nic vytknout. Byla tam obrovská bojovnost, i ta hra vypadala dobře. Je to škoda a hodně to bolí.“