Report ze zápasu OLO vs. MBL (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(0:1, 1:0, 0:3)

logo

BK Mladá Boleslav

Hanáci nastoupili proti Mladé Boleslavi v naprosto stejné sestavě jako proti Spartě, proti které zvítězili 3:0. Proti bruslařskému klubu nezačali domácí špatně, po čtyřech minutách se totiž dostali do přečíslení tři na jednoho. Z pravé strany nakonec Nahodil nemohl už nahrávat před ležícím bekem, takže zvolil střelu na bližší tyč. Po posunuté brance dokonce skončil puk za brankovou čárou, ale po konzultaci s videorozhodčím gól nemohl platit, protože se černá guma do branky dostala mimo konstrukci tří tyčí.

O minutu později po chybě domácích se zjevil sám před Konrádem Jakub Strnad, který si domácího strážce klece položil a elegantně zavěsil pod břevno. Kohouti mohli snížit zejména v početní výhodě, ale Kolouch nevyrovnal ani ze dvou pokusů těsně po sobě.

Po dvou minutách druhé části byli vzájemně vyloučeni za menší šarvátku Švrček a Flynn. Domácí se ve 32. minutě natlačili do pásma Mladé Boleslavi. Po závaru před brankou se napodruhé prosadil Petr Kolouch, který zasunul kotouč do prázdné branky.

Za Kohouty potom nebezpečně střílel z mezikruží Rostislav Olesz, ale na Krošelja si nepřišel. O pár sekund později minul branku v dobré šanci bek Olomouce Valenta. V samotném závěru druhé periody vyjeli hosté do přečíslení, na poslední chvíli však jeden z útočníků nezakončil, jelikož ho zfauloval domácí Bambula.

Do třetí třetiny nastoupili hosté bez brankáře Krošelja, kterého kvůli zranění nahradil Jan Růžička. Necelou minutu po startu třetí periody se kotouč v početní výhodě Mladé Boleslavi odrazil od Konráda a Oscar Flynn pak jednoduše poslal kotouč za jeho záda.

I další trefa bruslařského celku padla z přesilové hry. Mezi kruhy se dostal k puku Joona Jääskeläinen a ten se nemýlil. Pro Hanáky to byla velká rána, přesto mohl David Ostřížek v 54. minutě snížit, ale kotouč mu na poslední chvíli sjel z čepele.

Definitivní tečku za zápasem přidal boleslavský David Cienciala, jenž ujel do samostatného úniku, udělal kličku Konrádovi a pohodlně zakončil do domácí branky. Tříbrankové vedení si hosté už nenechali vzít a z Olomouce si vezou výhru 4:1. Hanáci počtvrté v sezoně s Mladou Boleslaví nebodovali.

OHLASY

Jan Tomajko - HC Olomouc: Nebyl to vůbec špatný zápas z naší strany, ale bohužel jsme nevyužili šance, které jsme tam měli za stavu 1:1 i 1:3. Bylo i vidět na obou týmech, že se jednalo o několikátý zápas v krátké době. Nejezdilo to až tolik jako před několika dny, takže pro nás bylo už těžké srovnat dvoubrankový rozdíl. Neměli jsme pak takovou energii a nepovedlo se nám to.