Report ze zápasu OLO vs. POR (2:5)

HC Olomouc

logo

2:5

(1:2, 1:1, 0:2)

logo

HC RT TORAX Poruba

Na první gól utkání se v plecharéně čekalo do 9. minuty. Lukáš Stodůlka se na mezikruží dostal k odraženému kotouči, který nekompromisně poslal do brány. Hanáci se ovšem z vedení neradovali moc dlouho. V čase 12:21 se dělovkou z bezprostřední blízkosti Kubíkovy klece prosadil Maxim Vehovský. O minutu a půl později se hosté radovali znova, Oliver Hradil si najel do útočného pásma a hezkou žabičkou přehodil domácího gólmana.

Na začátku druhé třetiny byli Hanáci blízko vyrovnání, zmatky v brankovišti Ostravanů ale využít nedokázali. V další velké šanci se Kohouti ocitli sedm minut před koncem třetiny, tentokrát ale jejich akci zastavil faul. Domácí se ale přece jen do třetice dočkali vyrovnání - Viktor Šulgan poslal kotouč po ledě až za brankovou čáru. V závěru třetiny došlo k menší potyčce před bránou hostů a z následné přesilové hry skóroval Ilja Kovalčík, Poruba tak do šaten opět odcházela s jednobrankovým náskokem.

Hned zkraje posledního dějství zvyšoval na 2:4 z vrcholku levého kruhu Lev Stasiuk, kterého o sedm minut později napodobil Daniel Janeček. Pěknou šanci měl na své hokejce také David Moravec, ten svou střelu ale poslal jen do mantinelu.