Report ze zápasu VIT vs. OLO (1:2)

HC Vítkovice Ridera

logo

1:2p

(0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Utkání začalo opatrně na obou stranách. Olomouc se v prvním dějství musela bránit hned čtyřem přesilovkám soupeře, všechny se jí ale podařilo ubránit. V největší šanci třetiny se ocitl Krenželok, jehož střela orazítkovala tyč Konrádovy brány. Vítkovickým se povedl parádní vstup do druhého dějství - už po 12 vteřinách hry se prosadil kapitán Roman Polák. Hanákům zkomplikovala honbu za vyrovnáním další dvě oslabení, ani tentokrát však domácí nedokázali výhodu jednoho muže v poli navíc zužitkovat. Z gólu se naopak radovali hosté. Ve 31. minutě se při hře 4 na 4 prosadil obránce Adam Rutar. V závěru druhého dějství hosté zasypali Dolejšovi bránu střelami, žádná z nich však pro vítkovického brankáře neznamenala výraznější nebezpečí.

Podobně jako v prostřední části, i na začátku třetí třetiny se domácí ihned pustili do útočné akce. S Lakatošovu střelou měl Konrád menší problémy a kotouč jen vyrazil před sebe. K odraženému puku se sice dostal Krenželok, nedokázal ale černou pryž dostat za záda slovenského brankáře. O chvíli později se zkusil prosadit Schleiss, mezírku mezi Konrádovými betony však nenašel. V následující pasáží měli kotouč na hokejkách především domácí, do žádné vyložené šance se ale nedostali. Na druhé straně předvedl pěkný střelecký pokus Navrátil, ale ani tentokrát se skóre zápasu neměnilo. Dvě minuty před koncem základní hrací doby šli domácí do čtyř a v oslabení měl na hokejce obrovskou šanci Mallet, stejně jako v první třetině však i tentokrát zazvonila tyč olomoucké brány.

Po základní hrací době tak na světelné tabuli stále svítil nerozhodný stav 1:1, a tak utkání dospělo do prodloužení. V něm rozhodl Petr Kolouch, který proměnil trestné střílení, jež bylo nařízeno po faulu domácího Schleisse.