Report ze zápasu PLZ vs. OLO (1:2)

HC Škoda Plzeň

logo

1:2

(0:1, 0:1, 1:0)

logo

HC Olomouc

Hráči Mory si vytvořili první šanci ve 2. minutě utkání. Z pravé strany ohrozili brankáře Frodla, ale bez gólového zakončení. Ve 4. minutě se mezi obránci Stříteského a Vráblíka protlačil útočník Vojtěch Tomeček, ale Frodl jeho střelecký pokus kryl. Po odpískání následovala menší strkanice, do které se zapojil forvard Lukáš Nahodil. V 7. minutě se do slibného úniku dostal útočník Jan Káňa, ale neuspěl. O minutu později se už ale nemýlil. Káňa vyslal střelu na Frodla z prostoru pravého kruhu, a tentokrát si kotouč našel místo v brance Plzně. Hanáci se tak dostali do vedení 1:0. A nemuselo zůstat pouze u toho. V 11. minutě zahrozil útočník David Ostřížek z levého kruhu, načež odraženou střelu dorážel od modré bek David Škůrek. Akce gólem neskončila, a navíc útočník Plzně Dočekal si nešťastným způsobem roztrhl ret, když spadl na Ostřížkovu brusli. Ve zbytku třetiny už gól nepadl, a Olomoučtí tak šli do kabin s vedením 1:0.

Ve 25. minutě navýšili olomoučtí hokejisté své vedení. A opět se trefil Jan Káňa, který si počkal s pukem v prostoru pravého kruhu, a bleskovou ranou dopravil puk za Frodlova záda. O minutu později se ale domácí probudili, a brankáře Branislava Konráda poprvé v utkání více zaměstnali. Gól z toho ovšem nepadl, a červenobílí si tak udrželi dvoubrankový náskok. V polovině utkání měli Plzenští po sérii přihrávek gólovou šanci, ale neuspěli. Ve 33. minutě se ke kotouči dostal Ostřížek, který z otočky v pravém kruhu pohotově vypálil na branku, ovšem jediné, co trefil, byla pouze Frodlova maska. V 35. minutě udeřil Káňa znovu, ovšem tentokrát v roli nahrávače. Z obranného pásma nahodil obloučkem puk přesně do jízdy na hůl Nahodila, který ale bohužel neskóroval. Za tuto přihrávku by se nemusel stydět nejeden hráč NHL.

Začátkem třetí třetiny si hráči Plzně vytvořili několik šancí, ale Kohouti jejich tlaku odolali vyhazováním puku na zakázané uvolnění. Ve 45. minutě si olomoucká střídačka vyžádala oddechový čas z důvodu odpočinku hráčů, kteří nemohli střídat vlivem zakázaného uvolnění. Ve 47. minutě se dostal do příležitosti útočník Straka, ale neuspěl. Gólmana Konráda totiž zachránila tyč. Ve 49. minutě musel Konrád opět zasahovat. Útočník Kodýtek dostal přihrávku do mezikruží. Na nic neváhal, a vypálil. Konrádovy reflexy ale neselhaly. Vzápětí se Kohouti dostali do početní výhody. Netrvalo dlouho, a Hanáci si vytvořili solidní pokus. Brankář Frodl se ale ve skrumáži zorientoval, a puk zalehl. V 51. minutě se muselo nuceně přerušit utkání. Obránce Budík narazil útočníka Petra Koloucha na plexisklo takovou silou, že se roztříštilo, a hra musela být na téměř půl hodiny přerušena. Nucená pauza pomohla více Plzni. V 53. minutě snížil obránce Kvasnička, který dorážel střelu spoluhráče. V 59.minutě mohl dokonce skórovat brankář Konrád, který zkusil trefit prázdnou branku. Gól sice nedal, ovšem chyběly pouze centimetry. Olomouc nakonec dokráčela k výhře 2:1, a v sérii se ujala vedení 1:0 na zápasy.