Report ze zápasu PLZ vs. OLO (2:3)

HC Škoda Plzeň

logo

2:3

(2:1, 0:1, 1:0)

logo

HC Olomouc

Kohouti vstoupili do zápasu zostra. Už po půl minutě vyslal nebezpečnou střelu na brankáře Frodla útočník Lukáš Nahodil, který pálil z prostoru v levém kruhu. Plzeňský gólman měl ale hbitou lapačku. O dalších 30 vteřin později už ale selhala, když Rostislav Olesz tvrdou ranou dorazil puk za brankovou čáru. V 10. minutě zahrozil Lukáš Nahodil, který dorážel střelu Jana Bambuly, ale bez výsledku. O několik vteřin později se ale červenobílí dočkali dvoubrankového vedení. Vojtěch Tomeček dostal pas do slotu. Na nic nečekal, pohotově vypálil, a Hanáci šli rázem do dvoubrankového vedení. Ve 14. minutě ale Západočeši snížili. Dočekal dostal přihrávku před Konrádovu branku, odkud se nemýlil. Vynahradil si tak středeční duel, kdy mu brusle soupeře nešťastně roztrhla ret a dostal pukem tvrdou ránu do ruky. V 19. minutě předvedl skvělé gesto fairplay Petr Kolouch. Domácí Kracík měl dostat dvouminutový trest za podražení, ovšem Kolouch informoval hlavního sudího, že se o faul nejednalo.

Ve 23. minutě vystřelil od modré čáry Jan Švrček, ale kotouč skončil ve Frodlově lapačce. O minutu později si Olomoučtí vytvořili tlak, který skončil skrumáží před plzeňskou klecí. V hlavních rolích figurovali Olesz a Ostřížek. Ve 25. minutě se k puku dostal Lukáš Kucsera, který vystřelil z bezprostřední blízkosti. Trefil ovšem pouze západočeského brankáře. O chvíli později ale Olomouc opět odskočila do dvoubrankového vedení. Po kombinaci Vojtěcha Tomečka s Lukášem Nahodilem si domácí obránce Kvasnička srazil kotouč do vlastní branky, a zvýšil na 3:1. Autorem gólu byl označen Lukáš Nahodil. Uprostřed zápasu sehráli hráči Olomouce skvělé oslabení. Plzni nedovolili vystřelit na Konráda jedinou střelu. Ve 33. minutě se gesto fairplay obrátilo. Sudí odpískal faul Oleszovi, ale domácí bek Roman Vráblík trest odvolal. Ve 37. minutě se do gólové šance dostal opět Olesz, který střílel z boku. Jeho střela ale cíl nenašla.

Po 18 vteřinách od startu závěrečného dějství si prorazil cestu k olomoucké svatyni útočník Suchý, ale Konrád byl na místě, a zredukování stavu nedovolil. Ve 43. minutě se Hanáci mohli dostat do tříbrankového vedení. Jeden z hostujících totiž obkroužil branku a otočkou chtěl zakončit, ale Frodl měl svůj beton na tyčce. Ve 45. minutě se ozvali domácí. Petr Kodýtek dostal přihrávku do slotu, a střelou do horní části klece proměnil přesilovou hru, čímž snížil na 2:3. Ve 48. minutě si před olomouckou brankou počkal bývalý Hanák Pavel Musil, ale Konrád jeho střelecký pokus chytil. Musil se snažil dorážet puk i v 52. minutě, ale Konrádova lapačka byla rychlejší, a kotouč zalehl. O několik okamžiků později Petr Strapáč nahrával před branku spoluhráči, který okamžitě vyslal střelu. Frodl ale kotouč zneškodnil. Ve zbytku zápasu se už nic důležitého nestalo, a Mora brala druhou výhru v sérii.

OHLASY

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): ,,Zase se nám nepodařilo jít do vedení, bohužel. Prohrávali jsme a horko těžko se to dohání. Soupeř záhy chytí druhý dech, v soubojích s hráči Olomouce silnější a s tím máme velké problémy. Neproměňujeme šance, kdyby bychom jich pár dali, tak by vše vypadalo jinak. Každopádně se nevzdáváme. Do Olomouce odcestujeme a budeme sem sérii chtít vrátit."