Report ze zápasu OLO vs. KVA (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2p

(2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)

logo

HC Energie Karlovy Vary

Už úvod utkání byl divácky velmi atraktivní. Oba týmy nastoupily do zápasu v svižném tempu a gólmani obou celků byli soustavně obstřelováni. Ve třetí minutě se dostal do velké šance Petr Kolouch, který z mezikruží zasáhl pouze Filipa Novotného, přičemž následná dorážka skončila taktéž na připraveném strážci hostující svatyně.

Na první branku se ovšem nečekalo dlouho, padla už ve čtvrté minutě! David Krejčí přebral kotouč na modré čáře, obehrál si dva hráče soupeře a následně zakončil prudkou ránou, na kterou neměl Novotný nárok. Další šance přišly v následné přesilové hře. Kolem poloviny první třetiny Energie chybovala ve středním pásmu. Ondrušek prostrčil kotouč na Jana Káňu, který samostatný únik zakončil perfektní střelou do šibenice. Zbytek třetiny ozdobilo ještě několik dobrých akcí, a to hlavně na domácí straně.

Hanáci se ve stejném tempu vrhli i do druhé části. Z předbrankového prostoru to zkoušeli Kucsera a Krejčí. Karlovy Vary sice chytily dech ve zkrácené přesilovce, avšak po vyrovnání sil na ledě se už opět ukázali dominantní kohouti. Dvojitým zákrokem Novotného skončila Dujsíkova bomba od modré. A stejně tak i velká šance, kdy Krejčí obtočil branku a naservíroval kotouč Navrátilovi. Další početní výhoda domácího týmu naskytla několik obrovských možnosti na navýšení skóre, ale ani ty nebyly využity. Minutu do přestávky unikla obraně hostů dvojice Bambula – Strapáč. Druhý jmenovaný dostal přihrávku na levou stranu a okamžitě zakončil, jenže kralovarský brankář excelentním zákrokem po rychlém přesunu zneškodnil i tuto příležitost.

Do třetí třetiny jako by nastoupil jiný tým soupeře. Od začátku třetiny byl aktivní, což vyústilo v brzkou branku. Při tlaku v útočném pásmu se kotouč odrazil k Tomáši Vondráčkovi, který ho obloučkem přes Jana Lukáše poslal do sítě.

Po vstřelené brance jako by se misky vah otočily. Najednou Energie začala dominovat a Olomouc bránit. Přesně v polovině poslední periody Karlovarští udeřili podruhé. Jakub Flek dokázal vypálit z pravé strany. Jeho střelu vyrazil Lukáš, ale nikdo nestihl odražený puk dojet. Ten se dostal znovu k Flekovi, jenž ho už vmetl do branky. Tři minuty před koncem unikl Beránek sám na branku, ale v ní se Lukáš perfektně roztáhl a nájezd vychytal.

Utkání tak muselo jít po šedesáti minutách do prodloužení. V něm oba gólmani předvedli několik důležitých zákroků. Došlo taky na bitku Švrčka s Koblasou, po níž následovalo oboustranné vyloučení. Dvacet sekund před koncem ale přece jen Olomouc dokázala skórovat. Petr Kolouch dostal pas od Strapáče a vypálil nad beton Novotného, čímž získal pro Hanáky bonusový bod.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „Mé pocity jsou smíšené. Mám radost z toho, jak jsme se prezentovali první dvě třetiny. Hráli jsme dobře jak směrem dopředu, tak i dozadu. Musím říct, že jsme se trochu báli rychlonohých karlovarských útočníků, nicméně zvládali jsme je dobře pokrývat a měli jsme naopak několik opravdu vyložených příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Třetí třetina ale byla z naší strany ustrašená a soupeři se podařilo vyrovnat. Bonusový bod pro nás byl ovšem zasloužený a chtěl bych za něj klukům poděkovat.“