Report ze zápasu PCE vs. OLO (0:1)

HC Dynamo Pardubice

logo

0:1p

(0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Prvních pár minut bylo opatrných z obou stran. Poprvé se ukázala olomoucká první formace v 5. minutě, kdy Lukáš Kucsera trefil z mezikruží tyč. O chvíli později ale zaťukal na konstrukci branky i domácí obránce Juraj Mikuš, jehož střelu zápěstím pravděpodobně těsně před Jakubem Sedláčkem tečoval Patrik Poulíček. Na konci 9. minuty se obraně kohoutů utrhl Matěj Blümel, český reprezentant si ale v samostatném úniku na Sedláčka nepřišel.

I kohouti si ale tvořili další šance. Jednu z nich měl Jan Knotek, jenž chvíli zůstal osamocen před pardubickým brankovištěm. Dominik Frodl byl úspěšnější. Ve druhé polovině první periody musel znovu do práce Sedláček, který pohotově zklikvidoval nahození zadáka Robertsona. Poté si zahrály oba celky přesilovku. V té olomoucké byl blízko ke vstřelení úvodního gólu Lukáš Klimek. Forvard s číslem 61 na zádech ovšem nedokázal zužitkovat Knotkovu šikovnou přihrávku zpoza brány.

Druhou třetinu načali hosté v přesilovce, žádnou vyloženou šanci si ale v ní nevytvořili. Hned po návratu Jana Koláře na led se Dynamo dostalo do tlaku, nicméně Jakub Sedláček předvedl několik kvalitních zásahů. O vzruch se postaral i Robertson, jenž těsně před olomouckým brankovištěm ztratil rovnováhu, a proto gólmana v černém dresu nepřekonal.

Ve 29. minutě se Hanáci dostali do protiútoku dvou na jednoho. Jakub Navrátil vybídl Rostislava Olesze, který těsně minul zadní tyč Frodlovy svatyně. O minutu později přišel na řadu nápor Kousalovy formace, avšak poctivá defenzíva kohoutů inkasování nedopustila. Na konci druhé části se svěřenci Zdeňka Motáka a Jana Tomajka dostali do dalších šancí. Rostislav Olesz ani Jan Káňa ale nedokázali překonat Dominika Frodla, tudíž i po čtyřiceti minutách platil průběžný stav 0:0.

Na začátku třetí části Pardubice hrály přesilovku. Proti střele Matěje Pauloviče z levého kruhu Sedláček byl připraven. O pár desítek sekund později hráli přesilovku i hosté. David Krejčí připravil šance pro Lukáše Nahodila a později i Jana Knotka, jenže olomoučtí hokejisté své příležitosti nevyužili. Po komerční pauze prožili Hanáci několik těžkých střídání. Pardubický tlak gólem neskončil. Adam Musil trefil tyč a proti Paulovičovi se vytáhl Sedláček.

Dvě minuty před třetí sirénou dostali kohouti velkou možnost k rozhodnutí zápasu. Početní výhodu ale nevyužili, a tak vůbec poprvé v sezóně skončil duel Tipsport extraligy po základní hrací době bez branek. V prodloužení se sice do šance dostal domácí Cienciala, avšak v 64. minutě rozhodl Petr Kolouch po přihrávce Petra Strapáče. Olomouc si z Pardubic odvezla výhru 1:0 po prodloužení.

OHLASY

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Dvě třetiny byly vyrovnané, byly tam šance na obou stranách. Olomouc jsme docela přehrávali. Myslím si, že jsme mohli více střílet. Celkově nám v prvních třetinách odskakovaly kotouče, nevycházely nám přihrávky a neměli jsme takovou fazónu, jakou bychom si představovali. Do třetí části jsme promíchali sestavu, abychom dali hře nějaký impuls. Koncovka dnes nebyla taková, jakou bychom si představovali, štěstí se tak přiklonilo k soupeři. Dělba bodů byla za těch 60 minut spravedlivá.“