Report ze zápasu LIB vs. OLO (4:6)

Bílí Tygři Liberec

logo

4:6

(2:2, 0:4, 2:0)

logo

HC Olomouc

Ve druhé minutě byl zahákován domácí Rychlovský, tudíž Petr Kolouch musel zamířit na trestnou lavici. Početní výhoda Bílých Tygrů byla využita po dvou sekundách. Po vyhraném vhazování Petra Jelínka se ostrou ranou z kruhu prosadil Tomáš Filippi. O chvíli později hráli přesilovku i kohouti, jenže nabídnutou možnost využít nedokázali. Úvod plný faulů nabídl trestné minuty i pro hostujícího Dujsíka a domácího Ordoše. Při hře čtyř proti čtyřem se podruhé v utkání trefili Tygři. Po chybě ve středním pásmu nabídl Gríger touš T. J. Melanconovi, jehož rána zapadla nad Sedláčkovo rameno. Vzápětí mohli odpovědět hosté, avšak Káňa jen orazítkoval tyč.

Na konci 10. minuty měl Kváča plné ruce práce s tvrdým projektilem Lukáše Nahodila. Hanáci se začali zvedat. Odměnou jim byla trefa z hole Dalibora Řezníčka, který od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Následně hrála Olomouc další přesilovku. David Krejčí vyhrál buly na Jana Knotka, jenž vybídl svého jmenovce Jana Káňu. Útočník s číslem 9 na zádech zaznamenal svou desátou branku v letošním extraligovém ročníku. Na konci první periody měli hosté více ze hry, avšak další gól už nepadl.

Na začátku druhé části zamířili na trestnou lavici Adam Klapka a chvíli po něm i Lukáš Derner. Přesilovku pěti proti třem Hanáci využili sekundu před jejím vypršením, když Jan Knotek nastavil čepel na precizní přihrávku Jana Káni. Stejný hráč asistoval i o pět minut později na gól Davida Krejčího, který si sjel do předbrankového prostoru a s přehledem umístil hrací předmět do sítě. Pátá radost Hanáků na sebe nenechala dlouho čekat. Přihrávku Lukáše Klimka pověsil přesně pod víko Lukáš Kucsera.

Stejná dvojice se postarala i o šestou trefu svěřenců Zdeňka Motáka a Jana Tomajka. To už se v bráně místo Petra Kváči objevil Jaroslav Pavelka. Svůj třetí zásah v sezóně zaznamenal Lukáš Kucsera z pravého kruhu. Bruslařsky a herně dominantní Olomouc se hnala za dalšími góly, avšak i v defenzívě musela řešit několik ošemetných situací. Závar při akci dvojice Ordoš - Filippi brankou neskončil. Kohoutí obrana odolala i velké šanci Jaroslava Vlacha, jenž kotouč promáchl. Po dvou třetinách tak hosté vedli už 6:2!

Ve 44. minutě chyboval v rozehrávce brankář Pavelka. Kotouč získal Krejčí, který na levé straně ještě vybízel lépe postaveného Káňu, avšak ten se ze své druhé trefy v utkání radovat nemohl. O čtyři minuty později si zahrál také Liberec přesilovku pěti proti třem. V jejím úvodu zastavil Jakub Sedláček jak střelu Michala Birnera, tak i zakončení Tomáše Filippiho z kruhu. Přece jen se však celek v tmavě modrých dresech prosadil, úspěšně totiž zamířil Jaroslav Vlach.

Hotovo však ani zdaleka nebylo, neboť po brance na 3:6 Liberec ožil. Vzápětí se prosadil také Dávid Gríger, který precizně sklepl skákavý kotouč do olomoucké klece. Šest minut před koncem třetí třetiny zamířil na trestnou lavici Lukáš Nahodil. Domácí tlačili, ale pátou branku vstřelit nedokázali. V 58. minutě přihrál Vojtěch Tomeček na hůl Davida Krejčího, jehož bekhendový blafák zazvonil o tyč. Závěr si už Mora pohlídala, a proto si z Liberce odvezla cennou výhru 6:4.

OHLASY

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): „Zápas jsme si prohráli ve druhé třetině, která se nám hrubě nepovedla. „Soupeř byl neskutečně produktivní, prakticky z každé druhé střely nám dal gól. To se poté hodně těžko hraje. Bohužel jsme Olomouc dostali na koně tím, že jsme ji nechali vyrovnat. Poté jsme udělali několik hloupých vyloučení a soupeř své přesilovky výborně sehrál. Jediné, čeho si můžeme vážit, je závěrečná třetina, kdy hráči zabrali. I s pomocí podpory diváků jsme se snažili vrátit do utkání, které však rozhodla už druhá část.“