Report ze zápasu OLO vs. PLZ (2:5)

HC Olomouc

logo

2:5

(0:1, 1:1, 1:3)

logo

HC Škoda Plzeň

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně. Hned ze začátku dotíral v pásmu Mertl, ale vystřelit nedokázal. Naopak Navrátil vypálit zvládl, ale jen do nastavené lapačky Svobody. Ve čtvrté minutě se před brankou Plzně utvořila skrumáž, Kunc se snažil vysekat touš a zasunout ho pod brankáře, ale ten ho nakonec pohlídal a přerušil hru. Následně dostali Hanáci k dispozici přesilovku, kterou však nesehráli vůbec dobře. Škodovka se dobře bránila a v první desetiminutovce Olomoucké do ničeho závažnějšího nepustila. Naopak si vyzkoušela početní výhodu po Rašnerově vyloučení, ve které několikrát zahrozila. A to například střelou Bulíře z pravého kruhu nebo Schleissově pokusu, který skončil na tyči. Hosté ale přesilovku nakonec přece jen zužitkovali. Čerešňák skvěle přeposlal kotouč Ludwigu Blomstrandovi, který se prosadil parádní střelou přímo do vinglu. Stav 0:1 vydržel do první sirény.

Do druhé třetiny se Hanáci pustili s vervou. Trávili hodně času v útočném pásmu, ovšem nedokázali si vypracovat žádnou lepší příležitost. To se změnilo v pětadvacáté minutě. Klimek prošel do pásma, kde nabídl kotouč Janu Knotkovi. Ten nebyl v ideální pozici, ale umístil střelu k tyči, což Svoboda vůbec nečekal a pustil kotouč za svá záda. Pak se do obrovské šance dostal Burian, kterému Nahodil naservíroval kotouč zpoza branky před brankoviště, ale olomoucký křídelník puk usměrnil jen do lapačky hostujícího gólmana. Škodovka opět udeřila ve 34. minutě. Suchý měnil černou pryž s Bulířem, který pak dokázal kotouč prostrčit na úplně volného Jana Schleisse pro kterého nebylo problémem ho zamést do branky. Olomoučtí moli odpovědět o tři minuty později. Klimek ujel s Knotkem do akce dva na jednoho, jenže druhému jmenovanému černá pryž přeskočila při přihrávce hokejku. Problém mohl přijít po Krejčího ostrém faulu, kdy museli domácí hokejisté do tří, ovšem dvojnásobnou početní nevýhodu zvládli přestát na výbornou. A tak se i podruhé šlo do kabin za jednobrankového plzeňského vedení.

Poslední perioda nabídla gól ihned ze startu. Opět ale od olomoucké klece. Z přesilovky, která přetrvávala ještě z prostřední části, se prosadil Gustaf Thorell. Ten si našel odražený kotouč a z pravé strany ho okamžitě vmetl do sítě nad ležícím Lukášem. O deset minut později si už Indiáni vítězství pojistili. Michal Bulíř, který si v tu chvíli připsal už čtvrtou asistenci, posunul kotouč do úniku Filipu Přikrylovi. Ten si mohl dokonce vybrat, zda nenahraje spoluhráči, který by pravděpodobně zakončoval do prázdné branky. Nakonec ale zakončil sám a poslal svůj mančaft do tříbrankového vedení. Špetku naděje ještě vykřesal tři a půl minuty před koncem Jakub Navrátil, který pohotovou tečí usměrnil do branky střelu Černého od modré lajny. Jenže při risku s odkrytou brankou dokázal svůj pátý bod a první gól zapsat Michal Bulíř. Hanáci tak podlehli soupeři 2:5.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Nabídli jsme soupeři jednoduché góly. Ten druhý byl po naší chybě, čtvrtý byl po naší chybě. Třetí souhlasím, rozhodl. Dvakrát se to odrazilo od bruslí. Stříleli to do prázdné brány. Náš výkon nebyl úplně dobrý. V první třetině jsme tahali za kratší konec, ve druhé jsme se zlepšili, měli jsme nějaké brankové příležitosti. Dnes jsme si nepomohli ani přesilovou hrou. Plzeň zasloužené vyhrála a jede vesele domů. My máme na čem dělat, na čem pracovat.