Report ze zápasu OLO vs. HKM (0:1)

HC Olomouc

logo

0:1

(0:1, 0:0, 0:0)

logo

Mountfield HK

Naposledy, když Konrád nastoupil proti Hradci, utrpěl nebezpečné zranění, které ho vyřadilo ze hry na dlouhých 112 dní. Jak si vedl ve čtvrtečním utkání? Hned od začátku předvedl své spolehlivé reflexy, když 30 vteřin po úvodním buly chytil střelu soupeře od modré čáry. V 5. minutě se po Káňově přihrávce dostal do příležitosti Knotek. Královehradecký brankář Kiviaho si ale s Knotkovým bekhendem poradil, rovněž jako s následnou dorážkou. Ve 14. minutě se musel Konrád činit. Zneškodnil totiž střelu beka McCormacka, kterého vybídl Kevin Klíma. Slovenský strážce svatyně nakonec zastavil puk betonem. Necelou půlminutu před koncem se ale Hradec gólově prosadil. Skóre otevřel po Pavlíkově přihrávce Jordann Perret, který z vrcholu levého kruhu trefil šibenici přes Konráda, který neměl moc dobrý výhled. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Ve dvaadvacáté minutě mohl Perret vsítit druhý gól v duelu, když si najel před olomouckou branku zpoza levé strany, a zkusil si projektil nahodit do forehandu. Konrád ale jeho pokus úspěšně přečetl. Ve 28. minutě se z levé strany dostal do útočného pásma Olesz. Šestatřicetiletý křídelník vypálil tvrdou dělovku, která neměla k vyrovnání daleko. Skončila na horní tyčce. Neuběhlo ani 30 sekund, a šanci si vytvořili i hosté. Pilař vyslal střelecký pokus do prostoru mezi rukou a tělem, ale Konrád si na poslední chvíli se situací poradil. Kohouti mohli vyrovnat ve 35. minutě. Kunc posunul kus černé gumy do slotu, kde si ho do jízdy převzal Burian. Domácí útočník zkusil zakončit do bekhendu, ale jeho střela nakonec skončila na pravé tyčce. Ve 36. minutě pálil od modré Černý, ale Kiviaho srovnání stavu nepřipustil. Stejně tak si poradil i s následným Knotkovým průnikem. Ve 37. minutě střelecky využil nabídku přihrávky zpoza branky Nedomlel. Jeho šanci ale Konrád vyrazil ramenem.

Hanáci vstoupili do závěrečného dějství v aktivním stylu. Ve 41. minutě Klimek hledal přihrávkou Káňu, který se ale k zakončení nedostal. K němu se nicméně probojoval Řezníček, který střílel do Kiviahovy lapačky. Ve 43. minutě měl finský maskovaný muž problémy s Grochovým nahozením. O pár vteřin později musel Kiviaho zasahovat znova, protože se ke kotouči dostal Černý. Jeho střelu ale sedmadvacetiletý brankář pokryl. Ve 48. minutě Káňa vyslal nahrávku před branku volnému Klimkovi. Následně puk postrčil k tyčce, ale Kiviaho vytáhl úspěšný zákrok pravým betonem. O pár chvil později měla Mora další velkou šanci na vyrovnání. Krejčí uvolnil mezi kruhy Kuska, který ze slibné střelecké pozice přestřelil hradeckou klec. V závěrečných minutách hry si Olomoučtí vytvořili velký tlak, se kterým měli hostující hráči problém. K vyrovnání ale nedošlo, a tak Mountfield zvítězil fotbalovým výsledkem 0:1.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): ,,Zklamání z výsledku, ne z výkonu. Náš výkon byl podle mě statečný. Hráli jsme na maximum sil, které teď máme. Myslím si, že jsme hráli dobře, a že jsme si vypracovali, hlavně v té třetí třetině, dostatek brankových příležitostí, ze kterých jsme toho vyrovnání mohli docílit. Samozřejmě v průběhu zápasu jsme nastřelili tři tyčky, a bohužel nula gólů. Pokud se ale od dnešního výkonu odrazíme, tak to bude dobré."