Report ze zápasu KOM vs. OLO (2:3)

HC Kometa Brno

logo

2:3

(0:0, 2:0, 0:3)

logo

HC Olomouc

První třetinu začali lépe Jihomoravané. Branislav Konrád byl obstřelován již od úvodních vteřin. Tento tlak vyústil v šanci Andreje Kollára, jenž ale ani nadvakrát olomouckého brankáře nepřekoval. Následně se osmělili i kohouti. Na Mateje Tomka pálil Jan Švrček, trefil však pouze jeho lapačku. V zajímavější pozici se pak ocitl Silvester Kusko, jenž zkoušel na brněnského strážce svatyně bekhendový blafák. Ten však nechal svůj beton na ledě a svému exspoluhráči skórovat nedovolil.

Pět minut před sirénou dostali hráči Komety výhodu přesilové hry. V té se činili převážně Marek Ďaloga s Lukášem Douderou. Střela prvního jmenovaného dokonce Konrádovi vypadla, za brankovou čarou však neskončila. Olomoučtí tak oslabení přežili. Navíc chvíli poté, co vyloučený Lukáš Klimek naskočil zpět na led, si sami přesilovku vyzkoušeli. Místo kýžené branky však přišly hned dvě velké šance domácích. V oslabení nejprve ujel Michal Krištof, na nějž o chvíli později navázal i Martin Zaťovič. Ani jeden z těchto pokusů však olomoucký gólman za svá záda nepustil. Šance Olomouckých, z nichž největší měl po střele z mezikruží David Krejčí, pak končily pouze na Tomkových chráničích. Do kabin tak oba celky odcházely za stavu 0:0.

Start druhé dvacetiminutovky se nesl v duchu velkých příležitostí na obou stranách. Branislav Konrád měl hned zezačátku štěstí, jelikož ránu Rhetta Hollanda vůbec neviděl a puk proskotačil jen těsně vedle jeho levé tyče. Na druhé straně si s paní štěstěnou potykal i Matej Tomek, proti němuž jel zcela sám Michal Kunc. Olomoucký útočník zkusil svižnou střelu, která ale skončila pouze na zadním mantinelu.

Oba celky měly poté k dispozici další početní převahu. V té brněnské si největší šanci vypracoval Tomáš Vincour, jenž vybruslil zpoza branky a chtěl překonat brankáře Hanáků střelou mezi betony. Ten však všechny mezírky utěsnil včas. Na druhé straně při vyloučení Lukáše Doudery trefil tyč Jiří Ondrušek. Následné dorážky pak obrana Brňanů dokázala vyřešit.

Bezbrankový stav, který trval déle než polovinu utkání, se podařilo změnit až Tomáši Šoustalovi, jenž zametl za brankovou čáru kotouč, který předtím Branislav Konrád nestihl přikrýt. Vyrovnat poté mohl během přesilovky Dalibor Řezníček, jenž však, stejně jako Jiří Ondrušek, trefil pouze tyčku. To, co se nepovedlo kohotům, tedy využít hru pěti proti čtyřem, Brňané na druhé straně dokázali. 44 sekund před koncem prostřední části propálil Konráda Adam Zbořil. Po čtyřiceti minutách tak panovalo ve Winning Group Aréně skóre 2:0.

Ve třetí třetině Hanáci nastartovali obrat. Poté, co přežili úvodní šance soupeře, vstřelil branku naděje po chybě Brňanů v obranném pásmu Jakub Navrátil. Následně hráli kohouti přesilovku, která taktéž skončila úspěchem. David Krejčí našel v mezikruží Jana Bambulu, jenž prudkou střelou vyrovnal. A to ještě nebylo vše. O dvě minuty později si Jakub Navrátil vyskočil pro letící puk, načež si jej hodil před sebe a bekhendem otočil skóre. Na tyto dva rychle po sobě jdoucí direkty už domácí odpovědět nedokázali, a to i přesto, že se v závěru pokoušeli o hru v šesti. Hanáci tak podruhé v řadě berou tři body.

OHLASY

Jiří Kalous (HC Kometa Brno): „Já myslím, že jsme dnes ty tři body soupeři odevzdali předložené na tácku. Jak říkal kolega, šance byly na obou stranách, ale v momentu, kdy do poloviny třetiny vedeme 2:0, předvedeme chyby, některé pro mě až nepochopitelné. Takže jsme to ztratili a těžce se mi to hodnotí. Musí to pro nás být poučení do dalších zápasů, protože takhle to odevzdat je určitě těžké i pro hlavy hráčů. Nemůžu klukům vytknout, že by nehráli či nebojovali. Byly tam ale zkraty, které nás stály zápas, což je škoda.“