Report ze zápasu OLO vs. KLA (4:1)

HC Olomouc

logo

4:1

(0:0, 1:1, 3:0)

logo

Rytíři Kladno

Kohouti si první větší šance vypracovali na konci své úvodní přesilové hry. Nejprve mezi třemi protihráči prokličkoval David Krejčí, jeho pas zastavil na poslední chvíli Landon Bow. Do předbrankového prostoru si následně sjel od modré čáry David Škůrek, na nějž následně mířila přihrávka Petra Koloucha. Řízný bek ale kotouč netrefil nejlépe a prostor mezi třemi tyčemi minul.

Hosté taktéž zaznamenali své největší příležitosti první třetiny v početních výhodách – nejprve nadvakrát zakončoval Adam Kubík, avšak Janu Lukášovi se i s dopomocí obránců podařilo tuto situaci vyřešit. V dalším oslabení pak tečoval střelu od modré těsně před domácím strážcem svatyně Miroslav Indrák, přičemž tento pokus skončil na tyči. Už při hře v pěti pak pálil Jake Dotchin, Lukáš byl ale opět na svém místě. Do kabin tak oba celky odcházely za bezbrankového stavu.

Druhou třetinu začali Středočeši aktivněji. Nejprve zakončoval z otočky Nicolas Hlava, Jana Lukáše ale neprostřelil. To jej však nemuselo mrzet, jelikož zanedlouho již Kladenští skóre otevřeli. Tomáš Plekanec se dostal s jedním ze svých spoluhráčů do přečíslení, místo příhrávky však volil střelu, která prošla mezi betony domácího brankáře. Hosty úvodní gól na chvíli posadil na koně, na Lukáše postupně stříleli Miroslav Indrák s Tomášem Plekancem, navýšit vedení se jim však nepodařilo.

Kohouti se poté herně zvedli. Landona Bowa zaměstnal Jiří Ondrušek, a poté i Tomáš Černý. Následně před kladenským brankářem tečoval Silvester Kusko, avšak místo vyrovnání málem přišel třetí gól Rytířů. Odražený kotouč totiž sebral Ladislav Zikmund a dostal se do rychlého úniku. Jana Lukáše ale překonat nedokázal. Na druhé straně se pak činil i Bow, a to proti ranám Davida Krejčího a Lukáše Klimka. Útočník s jednašedesátkou na zádech však neřekl své poslední slovo. O čtyři minuty později se totiž dostal k odraženému puku, načež jej umístil za bezmocného kladenského gólmana. Na tabulích za oběma brankami tak po 40 minutách svítilo skóre 1:1.

Do třetí třetiny jako by vstoupil úplně jiný olomoucký tým. Hned po dvou minutách vyhrál David Krejčí buly přímo na hokejku Jana Švrčka, jenž z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Netrvalo dlouho, a plecharéna vybuchla nadšením znovu. Rostislav Olesz během přečíslení udělal Landonu Bowovi kličku do bekhedu, načež zasunul kotouč za jeho záda. Kladenští se poté pokoušeli o rychlou odpověď, avšak pokusy Ladislava Zikmunda a Matěje Berana úspěchem neskončily. Nebezpečí tak hrozilo na druhé straně, kde se do šance v mezikruží dostal Michal Kunc. V pádu ale přesně nezamířil.

Středočeši chtěli s výsledkem zápasu něco udělat, a tak odvolali Bowa z branky. Místo kýženého snížení však přišel čtvrtý olomoucký gól. Od červené čáry poslal puk do odkryté branky Jan Bambula. Hanáci tak porazili Rytíře 4:1 a připsali si velmi důležité tři body.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „My jsme byli zpočátku nervózní a nedařilo se nám. V průběhu první třetiny jsme se se ale rozehráli a měli jsme nějaké šance. Utlumila nás sice dvě po sobě jdoucí vyloučení, která jsme ale naštěstí přežili. Po obdrženém gólu jsme hráli velice špatně, pomohlo nám vyrovnání. Tam se to otočilo a začali jsme naopak hrát opravdu dobře, což vyeskalovalo ve třetí třetině. Jsem velice šťastný a musím poděkovat hráčům. Bylo to vybojované vítězství, a také vítězství vůle. Věřím, že nás do dalších zápasů posílí.“