Report ze zápasu LIT vs. OLO (2:3)

HC Verva Litvínov

logo

2:3

(1:1, 0:1, 1:1)

logo

HC Olomouc

V úvodu zápasu se Kolouch dostal po chybě litvínovských obránců na modré do úniku, ve kterém byl nedovoleným zákrokem zastaven, a tak měli Hanáci k dispozici trestné střílení. Na něj se vydal Krejčí, vítěz Stanley Cupu s Bostonem zkoušel pálit mezi betony Godly, ten však mezeru mezi nohy stačil včas uzavřít. Zanedlouho se Olomouc přeci jen prosadila. Nahodil zpoza brankoviště vyslal přesný křižný pas do pravého kruhu, odkud Jan Káňa ránou z první do odkryté klece otevřel skóre utkání.

Na druhé straně perfektně tečoval nahození Kudrna, Lukáš jeho pokus ukryl do lapačky. V čase 7:30 bylo vyrovnáno. Během signalizovaného vyloučení hostů střílel Jarůšek z levého křídla, puk se od brankáře Mory odrazil příhodně pro Jana Strejčka, jenž pohotově dorážel nad Lukášovu vyrážečku.

Vrátit Hanákům vedení zpět mohl svou druhou brankou Káňa, jenž střílel ze slotu, strážce litvínovské svatyně byl ale úspěšnější. Poté hrály oba celky ve čtyřech, Demel pálil z výhodné pozice, olomoucká devětadvacítka jeho tvrdý projektil bleskurychlým zákrokem zneškodnila. V závěru třetiny hrála Olomouc v početní výhodě, Krejčí po naznačené střele poslal puk na Káňu, jeho rána z první však trefila pouze boční síť.

Na úvod prostřední části hry se kotouč odrazil do prostoru mezikruží, odkud jej tvrdě vyslal na olomouckou svatyni Havelka, Lukáš si připsal perfektní zákrok. Psala se 35. minuta, když se z levého křídla protáhl Jan Bambula kolem dvou beků Vervy a v pádu zakončil mezi Godlovy betony. V početní výhodě měl obrovskou šanci Knotek, který dorážel k pravé tyči po křižné přihrávce Nahodila, jeho pokus ale zamířil mimo.

Ve výborné střelecké pozici byl Klimek, po přihrávce Krejčího na střed ale jeho akci zneškodnil obránce Litvínova. Po přesné pobídce Zdráhala se úplně sám před Lukášem objevil Zygmunt, avšak gólmana Hanáků z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Do zajímavé příležitosti se dostal Kolouch, jenž po rychlém protiútoku pálil z ostrého úhlu, Godla byl ale připraven.

Na začátku závěrečné části hry se domácím opět podařilo srovnat. V přesilové hře vyslal Marek Hrbas tvrdý projektil, který proletěl brankáři Olomouce mezi betony. Litvínovská radost ale netrvala dlouho. Ve vlastním oslabení se v souboji jeden na jednoho ocitl David Krejčí, který ostrou střelou zápěstím z vrcholku pravého kruhu poslal potřetí v utkání Hanáky do vedení.

V přesilovce byl ve výborné pozici Estephan, jeho tvrdá rána ale za olomouckého gólmana neprošla. Za chvíli to Estephan zkoušel znovu, tentokráte Lukáše zachránila branková konstrukce. Vzápětí přišel nebezpečný faul do oblasti hlavy na Nahodila, který byl hlavním sudím odměněn pětiminutovým trestem, ten však Hanáci nevyužili.

V závěru utkání mohl v početní výhodě vyrovnat Zdráhal, úplně prázdnou klec ale minul. Domácí tak zkoušeli riskantní hru bez gólmana. Při ní nebezpečně pálil Estephan z levého kruhu, Lukáš byl však připraven. Poté šikovně tečoval kotouč Jarůšek, hrací předmět ale bránu netrefil. Olomouc tak vítězí i ve čtvrtém utkání proti Litvínovu.

OHLASY

Vladimír Růžička (HC Verva Litvínov): „Zápas byl vyrovnaný už od začátku. My jsme tahali za kratší konec, vždycky jsme prohrávali více méně o gól. Z naší strany byla obrovská bojovnost. Dneska rozhodovaly přesilovky, kterých bylo hodně, jak na naší straně, tak na straně Olomouce. My jsme naopak rozhodující gól v přesilové hře inkasovali, pak jsme ubránili pětiminutové oslabení. Potom jsme už neměli moc času, poslední tři minuty jsme hráli vabank a bohužel se nám nepodařilo puk dotlačit za brankovou čáru.“