Report ze zápasu OLO vs. HKM (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(0:1, 1:2, 0:0)

logo

Mountfield HK

První třetina začala z obou stran poměrně opatrně. Na výraznější šanci se čekalo dlouho. Hanáci si před hostujícím brankářem Lukešem vytvořili několik závarů, avšak branka nepadla ani z jednoho. Do kloudné příležitosti se dostali těsně za polovinou úvodní periody bratři Klímové, na Branislava Konráda si ovšem nepřišli. O chvíli později se dostal do rychlého kontru domácí Jan Káňa, jehož rána skončila na betonech gólmana Lukeše. Dorážka Lukáše Kucsery mezi tři tyče nezapadla.

V 16. minutě si svěřenci Zdeňka Motáka a Jana Tomajka vytvořili velký tlak v pásmu soupeře. Do výhodné pozice na levém kruhu se dostal Tomáš Černý, Lukeš ale rychle vykopl levý beton. Následně se na trestné lavici usadili Jan Knotek s Jakubem Lvem, hru čtyř proti čtyřem Hradec využil. Necelé tři minuty před sirénou se svižnou střelou z kruhu prosadil Aleš Jergl.

Kohouti mohli srovnat na začátku druhé třetiny, to totiž hráli přesilovku. Střelecké pokusy ze stran si ale Štěpán Lukeš dokázal pokrýt. Poté následovala pasáž, ve které se hra přenášela ze strany na stranu. Konrád musel dávat pozor ve 29. minutě, kdy se úplně volný před jeho svatyní zjevil Kevin Klíma. Hradecký útočník ale trefil připravenou vyrážečku slovenského brankáře. Svěřenci Tomáše Martince o chvíli později znovu zatlačili na pilu, ale Konrád statečně odolával.

Po hradeckém tlaku ale ve 33. minutě zamířili vpřed kohouti, kteří zásluhou individuální akce Rostislava Olesze vyrovnali na 1:1. Nerozhodný stav nevydržel dlouho. O tři minuty později po levém křídle ujel Radek Smoleňák, jehož rána se odrazila od tyče před Aleše Jergla, jenž ze vzduchu sklepl kotouč do branky. Hosté ještě před koncem periody své vedení navýšili po ukázkové střele Kellyho Klímy do šibenice.

Hned na začátku třetího dějství hráli Hanáci přesilovku. Zajímavě při ní pálil Jan Káňa z pravého kruhu, jenže pozorná Lukešova vyrážečka poslala touš do ochranné sítě. Na konci 46. minuty napřáhl David Škůrek. Pumelice vytáhlého obránce ale zazvonila o tyč, takže skóre se neměnilo. Práci měl na opačné straně i Konrád, s nebezpečnými pokusy hostů si ale dokázal poradit.

Hradec se také dočkal přesilové hry a byl při ní pořádně nebezpečný. V protiútoku dva na jednoho zakončoval Ahti Oksanen, jehož ránu Konrád pravým ramenem vyrazil.