Report ze zápasu HAV vs. OLO (3:4)

AZ Heimstaden Havířov

logo

3:4

(1:0, 1:3, 1:1)

logo

HC Olomouc

Vstup do zápasu nebyl v podání Hanáků vůbec dobrý, jelikož už po devětatřiceti sekundách dokázal soupeř vsítit. Prosadil se Adam Špaček, který pálil z pravé strany pod ruku brankáře Krmelce. Rychlou souhrou zahrozili Becher a Horvát, ale prvně jmenovaný hokejista kotouč do branky neusměrnil. Oba týmy měly do konce třetiny ještě početní výhodu, kterou ale neproměnily.

Podobně pokračoval zápas i ve druhé periodě. Na hranici brankoviště se kotouč odrazil Horvátovi, který ho ale do svatyně soupeře nedostal. Po chvíli se už hosté mohli radovat. Jan Kučera obdržel kotouč na levou stranu a pod brankářem Zlatnickým ho dostal do sítě. Havířov rychle kontroval, Ondřej Becher zakončil po přesné přihrávce situaci dva na jednoho skvělou střelou pod víko. Jenže na odpověď Heimstaden nečekal dlouho. Marek Marašovský po nahození skvěle tečoval černou pryž přímo do pravé části branky. A jen o pár minut později už bylo otočeno. Aleš Poledna zvolil ránu z levé strany a trefil se přímo mezi betony soupeřova gólmana.

V poslední periodě pak měli hosté několik možností přesilové hry. Gól přidali už v první polovině trestu na 2+2 minuty, a to zásluhou Jana Kučery, který se trefil z hranice brankoviště. Domácí pak začali zlobit, měli několik šancí a jednu také využili. Ludvík Lysoněk zbystřil po střele Hledíka a odražený kotouč rychle poslal do domácí svatyně. Havířov ještě odvolal gólmana, ale to už nebylo nic platné. Olomouc utkání vyhrála 4:3.

OHLASY

Tomáš Potěšil (AZ Heimstaden Havířov): Do utkání jsme, s vědomím předchozích proher, vstoupili dobře. Hned v první minutě jsme vstřelili branku a měli jsme i dost dalších šancí. Nešli jsme ale do toho zakončení dostatečně důrazně, volili jsme přihrávky místo střel. Pak se zápas postupně srovnával. Samozřejmě ho nakonec rozhodly přesilovky. Inkasovali jsme při vlastní přesilovce a pak hosté při té své navýšili náskok. Podobné to bylo při utkání ve Varech. Mrzí mě, že tyto situace hrají naši nejlepší hráči a nezvládají je, protože je podceňují a nehrají je na 100%. Z pěti zápasů, které jsme letos prohráli, byly tři prohrané v tomto duchu.