Report ze zápasu VIT vs. OLO (3:2)

HC Vítkovice Ridera

logo

3:2

(0:1, 1:1, 2:0)

logo

HC Olomouc

V úvodu zápasu měli po faulu Handla domácí k dispozici přesilovku. Vítkovice si ale v početní výhodě žádnou větší šanci nevytvořily. První gólovou příležitost zaznamenal Kočí, jenž orazítkoval tyč branky domácích. Skóre utkání otevřel Daniel Ministr, který z rychlého úniku vyslal střelu pod lapačku gólmana Irgla. Olomouc chtěla na tuto branku navázat, proto na brankáře domácích pálila ze všech úhlů, žádná střela za brankovou čárou však neskončila. Největší šanci zaznamenal Tomajko, jenž se úplně osamocený ocitl před bránou, ale jeho pokus šel jen těsně vedle.

Do druhé třetiny vstoupili Hanáci výborně, po teči Handla se mohli podruhé radovat, kotouč ale až za záda Irgla neprošel. Mácha poté našel Ministra před bránou, jeho střelu ale domácí gólman vyrazil. Také Vítkovice měly příležitost ke skórování, rána Hodináře skončila na tyči. V čase 28:08 se kotouč po střele Ministra odrazil před bránu, kde se ho hráči Olomouce snažili usměrnit do brány. Irgl všechny pokusy zlikvidoval, ale na dorážku Jana Kučery už nestačil.

Poté přišla série olomouckých vyloučení, kterou ukončil až Krzysztof Tomasz Macias střelou do téměř odkryté brány. Vrátit Hanákům dvougólové vedení zpět mohl v úniku Handl, bránu ale přestřelil. Vítkovice měly několik příležitostí k vyrovnání, nikdo brankáře Kmece nepřekonal.

Třetí část hry začala početní výhodou domácích. Vítkovice se usadily v obranném pásmu Mory, kde si vytvořili velký tlak. Kmec dlouho držel vedení Olomouce, střelu Josefa Krejsy už ale pokrýt nedokázal. Zanedlouho udeřily Vítkovice znovu. Autorem branky byl opět Josef Krejsa, který ránou z prostoru mezikruží propálil brankáře Olomouce. Domácí mohli svůj náskok ještě vylepšit, Tvrdý však jen trefil konstrukci olomoucké branky. Kohouti se snažili s nepříznivým stavem ještě něco udělat, domácí ale bezchybně bránili a hosty už k žádné šanci nepustili.