Report ze zápasu KOM vs. OLO (6:5)

HC Kometa Brno

logo

6:5

(1:2, 1:2, 3:1 – 0:0)

logo

HC Olomouc

Zápas přitom nezačal vůbec špatně, už po třech minutách se dokázal do zakončení ve vlastním oslabení dostat Poledna, jehož odražený kotouč jednoduše za záda brankáře poslal Jan Kučera. Na další trefu se čekalo až do sedmnácté minuty. Tomajko naservíroval parádní zadovkou černou pryž před branku, kde už Patrik Tarnoczy neměl těžkou práci. Kometa se ale přece jen do první sirény také prosadila. Eduard Šalé vybojoval kotouč za svatyní hostů a přihrál ho před branku. Tam ale došlo k sérii odrazů a nakonec k velmi šťastnému gólu.

I druhá třetina ale pokračovala přesně podle představ hostů, kteří během osmadvacáté až šestatřicáté minuty zaznamenali dvě další přesné trefy, a vedli už 4:1. Prosadili se Daniel Ministr a Matyáš Fasner. Kometa opět jednou snížila, když minutu po čtvrtém gólu Olomouckých poslal za záda brankáře Špunara puk z předbrankového prostoru Erik Meluzín.

Stav před poslední periodou mluvil jasně pro Olomouc. Jenže ta se od 50. minuty začala dostávat pod obrovský tlak. Nejprve zkrácenou přesilovku využil Jan Holemý, jenž propálil z první vše, co mu stálo v cestě. V 58. minutě pak srovnal druhou brankou v utkání Erik Meluzín, který taktéž vystřelil z voleje, tentokrát mezi betony brankáře Kohoutů. Ti se ale přece jen vzchopili, a po 58 sekundách od inkasované branky znovu vsítili. Patrik Tarnoczy využil chyby v domácí rozehrávce, kotouč vypálil k levé tyči a ten se od ní odrazil do domácí svatyně. Ale ani to nakonec nebylo vše, Kometa šla do šesti s odkrytými zády a tento risk se jí vyplatil. Jen dvanáct sekund před koncem zkompletoval hattrick Erik Meluzín a zápas poslal do prodloužení.

V nastaveném čase toho moc k vidění nebylo. V poslední minutce pak domácí podržel brankář Postava, který dokázal vykopnout puk, jenž na něj nasměroval Ministr. V nájezdech se pak na střelce čekalo až do konce třetí série, kdy Eduard Šalé vypálil kotouč přímo pod víko. Žádný další nájezd už nebyl proměněn, a proto si bonusový bod nakonec připsal brněnský tým.

OHLASY

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Těžký soupeř, který je oprávněně vysoko v tabulce. Herní vyspělost podpořena silovým projevem nám dělalo problémy a k tomu ještě potrestali naše individuální hrubky. Na druhou stranu je pozitivum, že jsme v závěru dokázali stupňovat tlak a dovézt zápas do prodloužení.