Report ze zápasu OLO vs. PCE (4:3)

HC Olomouc

logo

4:3

(1:1, 2:2, 1:0)

logo

HC Dynamo Pardubice

Hned na úvod zápasu měly Pardubice k dispozici přesilovku, ale nevyužily ji. V čase 11:26 otevřel skóre utkání Michal Rouha. Vzápětí mohlo Dynamo svůj náskok ještě zvýšit, početní výhoda jim ale nevyšla podle představ.

V 18. minutě se podařilo Hanákům vyrovnat, svou premiérovou branku v letošní sezóně dal Jiří Fibigr, kterému nahrával Handl a Kučera. Na konci první třetiny Kohouti nabídli Pardubicím další početní výhodu, ale ani třetí vyloučení hosté nepotrestali.

V druhé části hry šla Olomouc poprvé v utkání do vedení. Autorem branky byl Tobiáš Handl, bod za asistenci si připsal Tarnoczy a Kočí. Poté byli domácí opět v oslabení, ve kterém se dostal ke střele Daniel Ministr, čímž zvýšil olomoucký náskok. Pro Ministra to byla již 10. vstřelená branka v letošním ročníku. Ovšem za 39 sekund snižoval přesilovkovou trefou František Formánek.

V závěru třetiny Pardubice slavily znovu: vyrovnávací gól si v přesilovce pět na tři připsal Vít Kaštánek. V čase 52:23 Olomouc opět vedla, když se o branku postaral Matyáš Fasner. Kohouti pak ještě hráli dvě přesilovky, ani jednu ale nevyužili. Po vyrovnaném souboji si tak Hanáci připisují tři body do tabulky, což je posouvá na 8. příčku.