Report ze zápasu PLZ vs. OLO (7:2)

HC Škoda Plzeň

logo

7:2

(1:0, 2:1, 4:1)

logo

HC Olomouc

Olomouc si přitížila už v úvodu utkání, kdy musela do čtyř. A to dokonce třikrát, během první třetiny. Všechny tři početní nevýhody ale hosté přestáli bez ztráty květinky. Problém přišel až v 18. minutě. Adamec poslal kotouč mezi kruhy Marcelu Haščákovi, který vypálil a tečovaný kotouč dostal do pravého vinglu. Kontrovat mohl v závěru Fasner, který ale neuspěl proti ramenu plzeňského gólmana.

Ve druhé třetině domácí začali zostra. Slaninovu rychlou ránu o přihrávce zpoza branky ale Kmec vyrazil. Následně se vytáhl i Němeček proti střele Rajzlíka z kruhu. Olomouc přežila další oslabení a do poloviny zápasu stále panoval stav 1:0. Pak se ale spustily brankové hody. V čase 31:40 Kmec vyrazil střelu Maláta, jenže k dorážce se dostal Václav Adamec a skóroval. Přesně o dvě minuty později se poprvé radovali i Hanáci, protože přesně zakončil Jiří Fibigr. Jenže netrvalo dlouho a Plzeň opět navyšovala, v čase 35:47 jí poslal do dvoubrankového vedení Daniel Malák střelou z první k tyči.

Ani poslední třetina pro kohouty neměla ideální start. Čtyři minuty po jejím začátku se prosadil Sebastián Malát. Olomoučtí odpověděli hodně rychle, jen dvacet sekund poté se do dobré pozice protáhl Václav Kočí a držel tak naděje hostí. Ty pak ale definitivně uhasil Sebastian Malát, který si v 52. minutě připsal další gól a v té poslední dokonce zkompletoval hattrick. Mezitím se prosadil ještě Adam Ženíšek a výsledek tak vyzněl 7:2 pro domácí tým.