Report ze zápasu LIB vs. OLO (8:2)

Bílí Tygři Liberec

logo

8:2

(3:1, 3:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Mladým hokejistům nevyšel vůbec už úvod do utkání. Liberec poprvé skóroval už v čase 02:10. Tým překombinoval soupeře a střelecky se prosadil Šimon Pavlík. A bylo hůře, hned v další minutě poté přesnou střelou z mezikruží navýšil na 2:0 Jakub Zajíček. Katastrofálních prvních pět minut pak zakončil Matěj Leden a poslal svůj tým už do tříbrankového vedení. Liberec měl několik dalších velkých šancí, ale do konce třetiny se už jen jednadvacet sekund před sirénou trefili hosté, přesněji Tobiáš Handl.

Ve druhé periodě soupeř opět hodně odskočil. Jakub Zajíček dostal dobrý pas a z pravého kruhu už mířil do odkryté olomoucké klece. Následně zase Filip Jansa proměnil střelou mezi betony samostatný únik. Poté se prosadil ještě Jan Hampl, aby prostřední část zakončil průběžným výsledkem 6:1 pro domácí.

V poslední třetině byl ze začátku vyloučen jeden z hostů, což sice Bílí Tygři nepotrestali, ovšem následně už trestali při hře pět na pět. Druhou trefu si připsal v zápase Šimon Pavlík. Liberec hned po gólu musel do čtyř, což zužitkoval po vyhraném buly Daniel Ministr. Byla to ale jen kosmetická úprava skóre. To uzavřel gólem v 54. minutě Mikuláš Jenčovský. Juniorka Olomouce tak podlehla soupeři 2:8.