Report ze zápasu MBL vs. OLO (2:1)

BK Mladá Boleslav

logo

2:1

(0:0, 2:0, 01)

logo

HC Olomouc

Utkání začalo vyrovnaným hokejem. Následně šel ale Ruda „sedět“ na trestnou lavici za podrážení. Soupeř ale početní výhodu nezužitkoval. Kmec si poradil s ostrými pokusy Vlasáka z úhlu a Broučka od modré také v následujících minutách. Následně si početní výhodu mohli vyzkoušet i Hanáci, jenže po minutě přesilovky faulovali také. Do konce třetiny pak padlo ještě několik střel na obou stranách, ale na branku se čekalo marně.

Vyloučením začala také druhá perioda. Dvě Polednovy střely ale odrazil Stuchlík. Hosté v přesilovce nebezpeční nebyli. Následně šla do čtyř opět Olomouc, a to už domácí tým potrestal. Šimon Němec zachytil odražený kotouč po střele svého spoluhráče a zamířil perfektně pod víko. Zápas pokračoval dalšími a dalšími fauly, na které dopláceli hlavně hosté. Druhou branku, v předposlední minutě třetiny, ale Boleslav vstřelila, když se hrálo v pěti proti pěti. Jan Půček vybojoval kotouč a sám si vypracoval gólovku, kterou skvěle zakončil. Před druhou sirénou tak byl stav 2:0 pro Bruslaře.

Poslední perioda konečně přinesla také olomoucký úspěch. Daniel Ministr využil po přihrávce Matěje Tomajka zmatků v boleslavské obraně a střelou pod břevno z blízky snížil a dodal svému týmu nový dech. K vyrovnání už ale nedošlo, a to i přes hru Olomouckých bez gólmana. Středočeši si závěr pohlídali a vyhráli těsně 2:1. Olomouc je tak nyní se 39 body v tabulce po 23 zápasech devátá.