Report ze zápasu SAL vs. OLO (1:2)

Red Bull Salzburg

logo

1:2

(0:1, 1:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Úvod zápasu byl od obou celků velice opatrný, na první střelu se čekalo až do 3. minuty. Gréč se pokusil o sólo po levém křídle, avšak kotouč mu sjel z čepele. Otevřít skóre utkání mohl Sumpf, jenž střílel z pravého kruhu. Puk ale bránu těsně přeletěl. V 19. minutě si Hanáci zahráli přesilovku pět proti třem. Tobiáš Handl našel na pravém kruhu Daniela Ministra, jenž předvedl ukázkovou střelu pod břevno.

Do druhé třetiny vstoupila Olomouc v oslabení, do kterého se dostala v závěrečných vteřinách první části hry. Assavoljuk přihrál na Paula Vinzense a ten se z prostoru mezikruží nemýlil. Hned na to mohlo být srovnáno, ale střela Ministra z otočky se mezi tři tyče nevešla. Šanci měl také Tichý, jeho bekhendové zakončení však rakouského gólmana nepřekonalo.

Poté přišel velký závar v salzburském brankovišti. Část hráčů z Hané se již radovala, avšak hlavní rozhodčí dal rozpažením jasně najevo, že kotouč brankovou čáru nepřešel. V čase 36:11 se Hanákům konečně podařilo vsítit další gól. V přečíslení dva na jednoho poslal Daniel Ministr perfektní přihrávku na Matěje Tomajka, který zakončoval do téměř prázdné brány.

Na začátku třetího dějství se v úniku ocitl Ruda. Jeho forhendovou kličku ale brankář domácích pokryl. Následně se mohl radovat Ministr, jenž dorážel nahození od modré, avšak tento pokus šel mimo. V závěru ještě domácí odvolali brankáře, ale ani při hře v šesti se jim vyrovnat nepodařilo. Kohouti si tak ze Salzburgu odváží všechny tři body a dále stoupají tabulkou. Nyní se nachází na průběžné osmé příčce, navíc mají dva zápasy k dobru.