Report ze zápasu OLO vs. TRI (4:8)

HC Olomouc

logo

4:8

(0:3, 3:3, 1:2)

logo

HC Oceláři Třinec

Třinečtí začali zápas velmi aktivně. Už po necelých třech minutách šli do vedení, a to po přesné střele Oskara Haase. Zanedlouho Oceláři svůj náskok navýšili, a to hned dvěma brankami v krátkém sledu. Nejprve zaznamenal svoji druhou trefu střelou do levé šibenice Oskar Hass, načež na něj navázal přesnou ranou od modré čáry Antonín Kareš. Tento sled událostí donutil olomoucké trenéry ke změně v brankovišti. Místo Jana Špunara se postavil mezi tři tyče Matěj Kmec.

Nový muž v domácí brance musel nedlouho po svém nástupu čelit hostující přesilovce. S pomocí obránců ovšem situaci zvládl. Stejný úspěch si připsal i na druhé straně Patrik Švančara. Po první dvacetiminutovce tak na tabulích v plecharéně svítilo skóre 0:3.

Druhá třetina začala pro Olomoucké nejlépe, jak mohla. Už po čtyřiceti vteřinách zmírnil vedení Ocelářů po spolupráci s Jakubem Zapletalem Tobiáš Handl. Vzápětí mohl snížit na rozdíl jediné branky Šimon Groch, avšak jeho rána od modré čáry skončila neúspěchem.

V necelé polovině utkání byli přítomní diváci svědky tří gólů, které padly v rozmezí čtyř minut. Nejprve vrátil Ocelářům tříbrankový náskok Petr Urllych. Poté se však prosadili domácí Šimon Groch s Alešem Polednou, a rázem byl rozdíl mezi oběma celky tím nejtěsnějším možným.

Před koncem prostřední části ovšem Slezané oplatili Olomouci stejnou mincí, tedy dvěma slepenými brankami. Nejdříve zkompletoval svůj hattrick střelou z mezikruží Oskar Hass, načež o pouhou minutu a dvaadvacet vteřin později vypálil přesně od modré Daniel Chovaniak. Před třetí třetinou tak Oceláři vedli 6:3.

Závěrečnou periodu začali opět lépe Olomoučtí. Svůj druhý zápis do střelecké listiny si připsal v přesilové hře pěti proti třem Aleš Poledna. Následně se hra na ledě přiostřila. Vrcholem byl souboj Joshuy Jamese Máchy s Matějem Kozlíkem, který rozhodčí ocenili dvěma minutami pro oba borce.

V závěru zápasu zkoušeli Hanáci hru v šesti. Slezané ovšem této příležitosti využili ke vstřelení sedmé branky. Do prázdné klece poslal puk Matěj Kozlík. Do konce utkání se pak Oceláři prosadili ještě jednou, a to díky přesné střele Nica Geidla. Hosté si tak z plecharény odvezli tři doby za vítězství 8:4.

OHLASY

Karel Beran (HC Olomouc):„Bylo to těžké spíše na psychiku. Odehráli jsme výborné utkání. Sice jsme dělali chyby v obraně, ale z celkového pohledu to bylo opravdu velmi dobré. Vytvořili jsme si velké množství šancí, přebruslovali jsme je... jen jsme nedali víc gólů a zároveň jsme jich hodně dostali. Na to se musíme do příštích zápasů zaměřit.“