Report ze zápasu CHM vs. OLO (1:5)

Piráti Chomutov

logo

1:5

(1:1, 0:3, 0:1)

logo

HC Olomouc

Již v čase 2:05 se v přečíslení dva na jednoho ocitl Ekrt, který vyslal křižnou přihrávku na Tomáše Šilara. Ten ostrou střelou pod vyrážečku otevřel skóre utkání. Zanedlouho se mohli radovat také Hanáci. Mácha dostal přesný pas k protější tyči, na jeho zakončení z první vytasil domácí brankář perfektní zákrok betonem. Zbývalo pouhých 23 vteřin do konce první dvacetiminutovky, když Ruda našel volného Matašovského, jenž kotouč lehce postrčil na Jiřího Fibigra. I přesto, že jeho bekhendové zakončení bylo značně krkolomné, puk přes brankovou čáru nakonec přešel.

Na začátku druhé části hry přišlo zaváhání Hanáků v podobě špatné rozehrávky brankáře, kterou domácí zachytili. Avšak s jejich střelou si gólman s kohoutem na hrudi poradil. Dobrou příležitost ke vstřelení branky měl ve vlastním oslabení Vostiňák, jenž vystihnul rozehrávku Olomouce a vydal se sám na Špunara, mezi tři tyče se ale netrefil. Hned nato mohl využít velký závar v brankovišti domácích Matašovský, avšak úplně volnou bránu přestřelil. V 33. minutě se po střele Handla dostal ke kotouči Jiří Fibigr, jenž ho doklepl za záda Suka.

Vyrovnat mohl Chába, jehož zblokovaný pokus udělal nebezpečný oblouček směrem k olomoucké kleci. Defenzíva Kohoutů ale včas zasáhla a letící puk uklidila dál od svého brankoviště. Poté se museli hráči v červených dresech bránit ve čtyřech. Velkou šanci zaznamenal Ekrt, jenž po křižné přihrávce dorážel do prázdné brány, Špunar se však proti jeho pokusu stihnul přesunout. Také Chomutov si zahrál oslabení, které olomoucká Mora bleskurychle využila. Tobiáš Handl si najel do levého kruhu, z něhož se přesnou ránou do šibenice nemýlil. Zbývala jediná sekunda do sirény ukončující druhé dějství, když se při zmatku v brankovišti domácích zmocnil hracího předmětu Aleš Poledna, který ho přes ležící hráče mezi tři tyče dostrkal.

Na začátku třetí periody vystihnul Fasner chomutovskou rozehrávku, následná střela mu však nevyšla podle představ. V čase 49:17 pálil v přečíslení Poledna. Jeho pokus se od Suka odrazil příhodně pro Matyáše Fasnera, který jej zametl do sítě střelou na vzdálenější tyč. V závěru základní hrací doby domácí svůj tlak zvyšovali, avšak poté se nechali zbytečně hned dvakrát vyloučit, Hanáci je ale nepotrestali. Olomouc si tak po včerejším skalpu Litvínova připisuje další velmi cenné vítězství za tři body.

OHLASY

Petr Jíra (Piráti Chomutov): „Do zápasu jsem dobře vstoupili, vedli jsme 1:0 a měli v první třetině dobrý pohyb. Jenže jsme doplatili na dva góly v závěrech třetin, i když jsme kluky upozorňovali, že to v takových chvílích musíme hrát jinak. Při ztrátě o dva tři góly už se do zápasu vrací těžko, nicméně za bojovnost musím klukům poděkovat.“