Report ze zápasu OLO vs. KOM (0:2)

HC Olomouc

logo

0:2

(0:2, 0:0, 0:0)

logo

HC Kometa Brno

V šesté minutě se po kombinaci Malého se Sedláčkem dostal ke kotouči Eduard Šalé, jenž přesnou střelou otevřel skóre utkání. Poté přišlo vyloučení domácích, které sice Hanáci ubránili, avšak Kometa si udržela přesilovkový tlak. Meluzin našel volného Tadeáše Hrnčíře a ten se nemýlil. V závěru první dvacetiminutovky se nedovoleným zákrokem provinili také hráči Brna, Kohouti ale kotouč za brankovou čáru nedostali.

Prosřední část hry přinesla dvě vyloučení Olomouce. Nejprve zamířil na trestnou lavici za faul kolenem Jiří Fibigr, načež jej za napadení následoval Patrik Tarnoczy. Kometa ovšem obě početní výhody nevyužila, a jelikož se ani Hanákům nepodařilo skórovat, panoval v plecharéně po čtyřiceti minutách stále stejný stav.

Ihned zkraje třetí periody mohli kohouti snížit, jelikož se na trestnou lavici poroučel Jan Sedláček. Michal Postava v brněnské brance ale drama nepřipustil. Poté hráli oba týmy ve čtyřech, jelikož se krátce po sobě provinili nedovoleným zákrokem domácí Joshua James Mácha a hostující Erik Meluzin. Ani jeden z týmů však této situace nedokázal využít. Stejně tak dopadla i přesilovka Komety po dalším vyloučení Máchy.

Ačkoliv se Hanáci snažili v závěru s výsledkem ještě něco udělat, branku naděje nakonec nevstřelili. Postava svojí svatyni zcela uzavřel. Brňané si tak z plecharény odvezli tři body po vítězství 2:0.