Report ze zápasu SLA vs. OLO (1:2)

HC Slavia Praha

logo

1:2

(1:1, 0:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Domácí se do zápasu pustili velmi aktivně. V deváté minutě ovšem nabídli přesilovou hru. Ta netrvala dlouho, protože Ruda taktéž fauloval, a navíc dostal ještě osobní trest. Olomouc pak šla do čtyř znovu, čehož slávisté využili. Dominik Soukup se dostal k puku po nahrávce Hrdličky, a jednoduše prostřelil Kmece.

Jenže domácí nebyli zrovna dvakrát disciplinovaní a taktéž znovu faulovali. A toho hosté využili. Kučera se dostal do pásma a nahodil na brankáře. Ten puk odrazil na dojíždějícího Joshuu Jamese Máchu, který už jen bez problémů vrátil kotouč do sítě. První třetina tedy skončila smírným stavem 1:1.

Druhá dvacetiminutovka začala velkou šancí Slávistů. Před soupeřovou brankou se totiž utvořila nepřehledná skrumáž, jenže Němeček netrefil odkrytou branku. Slavia musela v následném průběhu dvakrát do čtyř, a Olomouc opět trestala. Jen dvě minuty před koncem trestu snášela se prosadil Adam Havel, který dostal kotouč na modrou čáru od Poledny a tvrdou bombou dokázal kotouč dostat až do sítě.

Po gólu šla Slavia znovu za katr, ale do konce třetiny se už skóre nezměnilo. A stejné zůstalo až do konce zápasu, přestože kohouti šli ještě dvakrát na trestnou lavici. Pražané zkusili také hru bez brankáře, ale dorovnat už nedokázali.