Report ze zápasu HKM vs. OLO (3:2)

Mountfield HK

logo

3:2

(0:2, 1:0, 2:0)

logo

HC Olomouc

První třetina začala dvěma dobrými šancemi Olomouce. Nejprve si Tichý skvěle najel do palebné pozice před gólmana, ale ten jeho pokus dokázal vykrýt. Následně se dopředu hnal Kučera, který zkusil bekhendové zakončení, ale brankář Sajdl si znovu poradil. V desáté minutě to už ale nedokázal. Kučera pobídl Patrika Tarnoczyho, který plácl do kotouče v blízkosti branky a dostal ho do ní. Patrik Tarnoczy se do konce třetiny prosadil ještě jednou. Při hře 4 na 4 se velice rychle dostal k vyraženému kotouči a zasunul ho za Sajdla. Úvodní dvacetiminutovka tak skončila vedením hostů 2:0.

Ta druhá už tak slavná nebyla. Kočí s Fasnerem mohli překvapit v oslabení, ovšem Fasner po elegantním pasu pálil jen do výstroje. V půlce zápasu Hradec trefil tyč, což ho ale dlouho mrzet nemuselo, jelikož následně o osm sekund později skóroval. Z přesilovky se prosadil Tomáš Perička. V závěru prostřední části na hattrick útočil Tarnoczy, ale to odmítla tyč.

Vstup do poslední části už povedený nebyl vůbec. Kučera šel pykat, jeho faul trestal druhým gólem Tomáš Perička. Jeho naprosto přesná rána skončila v pravém vinglu. Pak bylo dlouho vyrovnáno, Olomouc měla k dispozici i přesilovku, ale nedokázala jí využít. V čase 56:49 Lvi dokonali obrat. Marek Pelda rozhodl vítězným gólem o zisku třech bodů pro domácí. Hosté to ještě zkusili v šesti, ale už nesrovnali.