Report ze zápasu OLO vs. HAV (6:0)

HC Olomouc

logo

6:0

(1:0, 1:0, 4:0)

logo

AZ Heimstaden Havířov

První velkou šanci měl havířovský Vojtěch Pilíšek, jenž promáchl před odkrytou brankou. Další obrovská šance byla k vidění ve čtrnácté minutě, a to tentokrát na olomoucké straně. David Dokoupil ale nakonec nezakončil přesně. První gólové radosti se Olomoučtí dočkali ve dvacáté minutě, kdy se po nahrávce Nickolase Miškovského prosadil Dominik Jeřábek.

V úvodních minutách druhé třetiny šel na trestnou Olomoucký Němec. Havíři tak měli k dispozici přesilovou hru, kterou však nevyužili. V sedmé minutě neproměnil obrovskou šanci Nickolas Miškovský, hned dvě minuty na to neprošla přes betony Maňáska střela Matěje Golaise. Ten si však s příchodem třicáté osmé minuty spravil chuť. když po šťastném odrazu od Maňáskova betonu poslal puk za jeho záda, čímž svůj tým poslal do dvougólového vedení.

Do třetí periody poslali trenéři druhé gólmany. Novému brankaři Přecechtělovi však čisté konto dlouho nevydrželo. Hned v první minutě ho překonal Tomáš Galvas střelou od modré po nahrávce Štěpána Vrány. Ve čtyřicáté šesté minutě pak Přecechtěla propálil Kristián Šenk. Chvilku na to navýšil z trestného střílení vedení Hanáků David Dokoupil. Uběhlo dalších sedmadvacet vteřin a kohouti se opět radovali. Na ránu Davida Pastrnka nedokázal Přecechtěl zareagovat. Přesto, že Havířovští bojovali až do závěrečné sirény, branku se jim v tomto zápase dát nepodařilo. Utkání tak skončilo vysokou výhrou Olomouce 6:0.

OHLASY

Jan Křivohlávek (HC Olomouc): „Výsledek nás těší. Havířov je kvalitní tým. Kluky musím pochválit za vstup do utkání a to, jakým způsobem jsme zvládli první třetinu. Pracovali jsme na nějakých věcech, které nám nefungovaly a těší mě, že se to tam objevovalo. Díky tomu jsme měli možná i velkou převahu, ale nedokázali jsme jí převést do více gólů. Nakonec zápas skončil výsledkem, jakým skončil. Kluci si šli celý zápas za vítězstvím, což je dobře. Musí se naučit i vyhrávat. Proměňování šancí je naší bolestí i dál, ale jinak jsme dneska odehráli dobré utkání.