Report ze zápasu OLO vs. POR (8:2)

HC Olomouc

logo

8:2

(3:2, 3:0, 2:0)

logo

HC RT TORAX Poruba

Utkání mezi olomouckým a porubským dorostem mělo hodně ostrý start. Už v čase 00:48 se totiž hosté radovali, když střelou od modré čáry poslal černou pryž za brankáře Frgála Adam Šrubar. Radost Toraxu ale nevydržela dlouho, protože přesně o třicet sekund později už bylo vyrovnáno. Viktor Šulgan si sjel před soupeřova gólmana a skvělou bekhendovou kličkou ho přelstil. O deset minut později se mladí Kohouti dostali do vedení. Martin Izák dostal parádní pas před volnou branku a kotouč do ní jednoduše zasunul. Po dalších třech minutách navíc v početní výhodě poslal do levé šibenice od modré čáry brutální bombu Tomáš Galvas. Poruba v první třetině ještě korigovala výsledek. Viktor Wardas se totiž dostal do osamoceného prostoru před brankářem domácího celku a bekhendovou ránou ho překonal.

Druhá perioda taktéž odstartovala hodně rychlým gólem. Po jednatřiceti vteřinách zvedali ke stropu ruce domácí díky Jakubu Najmanovi, který se po buly dostal k puku a z levého kruhu ho okamžitě dostal za Marečka. Závěr druhé části byl pro Porubu noční můrou. Nickolas Miškovský v čase 38:45 vystřelil dělovku z pravého kruhu, ta hostujícímu gólmanu propadla a už to bylo o tři branky. Navíc pak o jednačtyřicet sekund později vyslal Marek Filip Matyáše Bohatého do samostatného úniku, a ten ho zvládl bravurně. Přihodil tak soupeři druhý gól do kabiny.

Za stavu 6:2 odstartovalo třetí dějství a hosté sáhli po výměně brankáře. Marečka vystřídal Sobol. Ani ten však nebyl schopný polapat všechny puky, které na jeho branku domácí vyslali. Ve 49. minutě se podruhé v zápase střelecky prosadil Viktor Šulgan, jenž na Sobola vypálil a následně kotouč do branky dorazil. V úplném závěru pak právě Viktor Šulgan zkompletoval v přesilové hře krásnou ránou do pravého vinglu hattrick a přepsal výsledné skóre na 8:2.

OHLASY

Jan Křivohlávek (HC Olomouc): Vidím pozitivum v tom, že jsme dali osm gólů. Na druhou stranu jsou tam pořád velké rezervy, co se týká hry v obranném pásmu, směrem dozadu. Určitě to nepřeceňujeme, každé vítězství je cenné. Už jsem to možná říkal, kluci se musí naučit vyhrávat. Je to přípravné utkání, ukázalo nám to dobré věci, ale naopak je tam taky hodně věcí, na kterých je třeba pracovat.