Report ze zápasu OLO vs. LIT (4:0)

HC Olomouc

logo

4:0

(2:0, 2:0, 0:0)

logo

HC Verva Litvínov

Hanákům se vstup do utkání povedl na výbornou. Už v čase 1:25 se ke střele dostal teprve osmnáctiletý Jan Kučera, jenž otevřel skóre zápasu. Hned nato si Olomouc zahrála také první přesilovku, na dvoubrankový náskok však neodskočila. V polovině úvodního dějství si početní výhodu vyzkoušel také Litvínov, stejně tak jako jeho protějšek ale neuspěl. V 16. minutě se po kombinaci s Kučerou a Zapletalem dostal k dorážce kapitán olomouckého týmu Aleš Poledna. Pro Jana Kučeru, který si připsal asistenci, to byl již 30. bod v letošní sezóně. V závěru první dvacetiminutovky hrála Olomouc opět proti čtyřem, přesilovku ale přepůlila přestávka.

Na úvod střední části zápasu se Kohouti dostali již do tříbrankového vedení. Hanáci si udrželi tlak v pásmu soupeře i po skončení početní převahy, k dorážce Fasnerovy střely se dostal obránce Adam Drábek. V čase 29:15 se domácí opět radovali. Po souhře Matašovského s Rudou pálil Tobiáš Handl do horních pater litvínovské klece.

Třetí třetinu otevřelo vyloučení Hocelíka za vražení na hrazení, to však Olomouc neproměnila. Poté se provinili také domácí, Chemici ale zatím stoprocentního Špunara neprostřelili. Do závěrečné sirény se už nic zajímavého nestalo. Kohouti si tak po jednoznačné výhře 4:0 nad Vervou upevňují první místo v tabulce části poražených. Nad druhým Litvínovem mají pohodlný náskok deseti bodů a jeden zápas k dobru.