Report ze zápasu HAV vs. OLO (0:4)

AZ Heimstaden Havířov

logo

0:4

(0:1, 0:2, 0:1)

logo

HC Olomouc

První velkou šanci utkání si připsali domácí v přesilové hře. Becher pálil od modré, jeho pokus proletěl však jen kousek vedle Špunarovy klece. Následná dorážka Pastora také nebyla přesná. V čase 19:25 se k odražené střele od zadního mantinelu dostal Patrik Tarnoczy, který objel bránu a zavěsil puk z bezprostřední blízkosti za havířovského gólmana.

Na začátku druhé dvacetiminutovky byli domácí opět v početní převaze. Po pokusu Kyselého kotouč nebezpečně poskakoval v brankovišti Hanáků, nikdo jej ale za záda Špunara usměrnit nedokázal. Zanedlouho měl velkou příležitost ke skórování Bárta, jenž tečoval nahozený puk, avšak brankář Mory předvedl fantastický zákrok. V polovině 25. minuty se Stanislav Ruda probojoval k dorážce a střelou mezi betony Nowaka poslal Olomouc do dvoubrankového vedení.

Za 43 vteřin Hanáci slavili znovu. Marek Matašovský se prokličkoval až před havířovskou svatyni, odkud propálil domácího brankáře střelou pod lapačku. To už bylo na hráče AZetu příliš, vzali si oddechový čas, během něhož poslali mezi tři tyče místo Nowaka Zlatnického.

Zanedlouho prověřil bystrost nerozchytaného gólmana střelou po křižném pasu Mácha, Zlatnický se ale k protější tyči přesunul včas. Hned nato musel také čelit velkému tlaku při první přesilovce Olomouce, žádný hráč v červeném dresu jej ale nepřekonal. Na druhé straně šli domácí do přečíslení tři na dva, souhra se jim příliš nepovedla, a tak Špunar zasahovat nemusel.

V čase 48:42 se do úniku dostal Jiří Fibigr, položil si havířovského gólmana a střelou z ostrého úhlu zvýšil náskok Kohoutů již o čtyři branky. Zajímavou šanci si vytvořili domácí, když doráželi úplně volný kotouč v olomouckém brankovišti, obrana hostů ale jejich pokus zastavila. V závěru si ještě Hanáci zahráli další přesilovku. Poledna našel Zapletala mezi kruhy, ten však odkrytou klec ránou z první minul.

Vzápětí se Handl ocitl zcela sám před Zlatnickým, ten proti jeho střele zápěstím vytáhl pravý beton. Havířov se ještě v závěru zkoušel prosadit, přes defenzívu Olomouce se ale jen horko těžko dostával. Hanáci tak zvítězili i ve svém druhém zápase v části o udržení.