Report ze zápasu CEB vs. OLO (3:4)

Banes Motor České Budějovice

logo

3:4

(1:1, 1:1, 1:2)

logo

HC Olomouc

Olomouc vstoupila do utkání skvěle. Už v šesté minutě se po křižném pasu Poledny dostal k dorážce Marek Matašovský, který střelou za Ludvíkovy záda otevřel skóre zápasu. České Budějovice přišli s odpovědí v polovině úvodního dějství, když se po kombinaci Janocha a Vaňka prosadil Jan Vavřík. V závěru třetiny si ještě domácí zahráli první přesilovku, Hanáci ale oslabení ubránili.

Na začátku prostřední části hry se Olomouc provinila příliš mnoha hráči na ledě, ani druhou početní výhodu však Motor nevyužil. V čase 29:16 se po pobídce Panáčka prosadil Matyáš Fasner. Zanedlouho si zahrála úvodní přesilovku také Mora, avšak ani ona nebyla úspěšná. Ihned po skončení početní nevýhody se České Budějovice dostaly až před Kmece, po souhře Vavříka a Janoucha vyrovnal Matouš Masopust.

Na začátku třetí třetiny poslal Olomouc zpátky do vedení svým čtvrtým letošním gólem Stanislav Ruda. V 53. minutě odskočili Kohouti již do dvoubrankového vedení, když se po závaru před bránou Motoru nejlépe zorientoval Jiří Fibigr. Domácím se sice ještě v čase 56:36 podařilo díky trefě Jiřího Remty snížit, poté však šli do oslabení, ve kterém se už přes taktickou hru Olomouce nedokázali dostat ke kotouči. Hanáci tak po výhře 4:3 berou tři body do tabulky.