Report ze zápasu OLO vs. SLA (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(1:1, 0:1, 2:0)

logo

HC Slavia Praha

Do utkání vstoupili lépe hosté. Už ve třetí minutě je poslal do vedení střelou do pravého horního rohu Lukáš Strnad. Hanáci se ale nenechali zahanbit a už po 90 vteřinách vyrovnali. Z pravého kruhu přesně zavěsil Joshua James Mácha. Vrátit Pražanům náskok mohl Tomáš Brotánek, který dostal nabito od modré. v klíčovém momentu ale promáchl. Domácí poté hráli přesilovou hru, ve které sice kombinovali, avšak k závažnějšímu ohrožení branky se nakonec nedostali. Do kabin tak hráči odcházeli za stavu 1:1.

Druhá dvacetiminutovka nezačala pro kohouty příliš dobře. Po nedovoleném zákroku nařídil hlavní sudí pro hosty trestné střílení. Toho se ujal Tomáš Labuzík, jenž nedal Špunarovi šanci. Olomoučtí mohli vyrovnat během jedné z nabídnutých přesilovek. Největší šanci měl Aleš Poledna, který ale trefil pouze spojnici Kufovy branky. Před třetí třetinou tak svítilo na tabulích za oběma brankami skóre 1:2.

Ve třetí části Hanáci na svého soupeře vlétli. Odměnou jim byla přesilová hra, kterou se jim tentokráte podařilo využít. Autorem vyrovnávající branky byl po kombinaci s Janem Kučerou a Jakubem Zapletalem Jiří Fibigr. A to ještě nebylo ze strany domácích vše. Uplynulo pouhých 68 sekund, když parádní kombinaci zakončil svým druhým gólem v utkání Joshua James Mácha. Slávisté se ale odmítali vzdát. Na Špunara létala jedna střela za druhou. V největších šancích se postupně ocitli Radek Tomas s Petrem Šímou, olomoucký brankář ale v obou případech odolal. Hosté následně zkusili i hru v šesti, avšak ani ta nakonec nepřinesla své ovoce. Olomoučtí junioři tak zvítězili 3:2 a pokračují dál na vítězné vlně.

OHLASY

Karel Beran (HC Olomouc):„Čekali jsme od sebe víc. Ty dvě třetiny to nebylo z naší strany úplně ono. Každopádně jsem rád, že se nám to povedlo otočit. Kluci byli trpěliví a aniž bychom si k tomu říkali v kabině něco speciálního, tak za to vzali a dokázali, že umějí zabrat a zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Za to bych jim chtěl poděkovat.“