Report ze zápasu CHM vs. OLO (1:6)

Piráti Chomutov

logo

1:6

(0:1, 1:4, 0:1)

logo

HC Olomouc

Hned na úvod třetiny zahrozil v úniku Mácha, chomutovského gólmana ale nepřekonal. Zanedlouho našel Tarnoczy prudkým pasem zpoza brány Handla, proti jeho střele k protější tyči se ale Tuček stačil včas přemístit. Poté Kučera vyslal nebezpečnou přihrávku křižně přes brankoviště, nikdo z hráčů v červeném však kotouč usměrnit do klece nedokázal. Zajímavou šanci zaznamenal také Fasner, v přečíslení dva na jednoho trefil pouze brankáře domácích.

V početní výhodě se do velké příležitosti ke skórování dostal Kočí, avšak trefil pouze lapačku Tučka. V čase 19:02 se poprvé měnilo skóre. Po souhře Tarnoczyho a Grocha se puk dostal na modrou k Václavovi Kočímu, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Poté byl při úniku faulován Šilař, a tak bylo nařízeno trestné střílení. Chomutovský forvard zvolil střelu pod vyrážečku, ale minul.

Na začátku druhého dějství mohli Hanáci vést již o dva góly, Handl ale úplně odkrytou klec netrefil. Ve 27. minutě si Šimon Groch obhodil chomutovského obránce a zakončil do horních pater chomutovské svatyně. V polovině hry se Hanáci radovali znovu. Handl vyslal perfektní pobídku na Joshuu Jamese Máchu, který ránou do horního růžku klece zvýšil vedení Mory už o tři góly.

Psal se čas 34:22, když se po chybě domácího beka vydal Stanislav Ruda sám na Tučka, kterého překonal forhendovou střelou. Za minutu už na světelné tabuli svítilo skóre 5:0, ve vlastním oslabení se totiž prosadil po krásném zakončení Tobiáš Handl. Domácí s odpovědí nečekali dlouho, v čase 37:01 nabil Badinka rozjetému Davidovi Petráskovi, který snižoval po tvrdém projektilu.

V úvodu závěrečné části hry se v přečíslení ocitl Poledna, chomutovský gólman si proti jeho pumelici připsal perfektní zákrok. Po střele Kučery se snažili hráči Mory zamést kotouč do odkryté brány, to se jim však přes defenzívu domácích nepovedlo. Na druhé straně netrefil Šilař branku Špunara z výborné střelecké pozice.

Šilař byl také u další velké šance Pirátů, když rychle projel přes celé hřiště, následná přihrávka na spoluhráče mezi kruhy mu ale nevyšla. V závěru utkání vypadl Tučkovi kotouč z výstroje, který bleskově doklepl Šimon Groch za brankovou čáru. Olomouc je tak po výhře 6:1 ve skupině o udržení stále stoprocentní.