Report ze zápasu LIT vs. OLO (0:4)

HC Verva Litvínov

logo

0:4

(0:2, 0:2, 0:0)

logo

HC Olomouc

Juniorka do venkovního zápasu s týmem, který je v tabulce hned pod ní, vstoupila skvěle. Už ve druhé minutě totiž mladé kohouty poslal do vedení Tobiáš Handl, jenž zužitkoval přihrávku Grocha. Olomouc v téže periodě dokázala skórovat ještě jednou, a to poté, co musel Litvínov do čtyř. Faul soupeře potrestal minutu a půl před sirénou Matyáš Fasner.

Druhá perioda začala naopak oslabením hostů, kteří si ve čtyřech hráčích ale poradili skvěle. A opět zvyšovali. Ve 27. minutě totiž zaznamenal přesnou trefu také Adam Havel. Olomouc se prosadila znovu těsně poté, co se utkání přehouplo do své druhé půle, a to opět z přesilovky. Svůj druhý gól v zápase zaznamenal Tobiáš Handl.

Do konce zápasu už další branka nepadla. A to i přes několik přesilovek, které byly nabídnuty jak domácím, tak i hostům. Junioři se tak opět posunuli do ještě většího náskoku ve skupině o 12. – 19. místo DHL extraligy juniorů. Na kontě mají již sedmasedmdesát bodů, přičemž právě Litvínov, který je v tabulce Hanákům nejblíže, má o sedmnáct bodů méně.