Report ze zápasu OLO vs. HAV (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(0:0, 3:2, 0:0)

logo

AZ Heimstaden Havířov

První třetina se nesla převážně ve znamení častého vylučování. Na olomoucké straně šli postupně na trestnou lavici Jakub Zapletal a Adam Havel, za Havíře pak pykali David Pastor s Fabienem Kočím. Ani jednomu z celků se však tyto nabídnuté příležitosti využít nepodařilo. Mohly za to převážně výborné výkony Jana Špunara a Antonína Nowaka. Oba brankáři své týmy zvládli podržet. Po dvaceti minutách tak panoval v plecharéně bezbrankový stav.

Do druhé periody vstoupili Hanáci bravurně. Už po dvou minutách skóroval po přihrávce Václava Kočího kapitán Aleš Poledna. Následně se však olomoučtí mladíci dopustili dvou nedovolených zákroků v krátkém čase, a nabídli tak soupeři dvojnásobnou přesilovku. Při této příležitosti si kouč Havířů vyžádal oddechový čas, aby svým svěřencům ukázal, jak tuto situaci sehrát. Naordinovaná taktika se nakonec ukázala jako úspěšná. V čase 28:13 zakončil kombinaci s Ondřejem Becherem Fabien Kočí.

Hanáci si ovšem vcelku rychle vzali své vedení zpět. Po třech minutách a třiceti vteřinách skóroval po spolupráci s Tobiášem Handlem Patrik Tarnoczy. Turbulentní dvaatřicátá minuta však ještě neřekla své poslední slovo. Sotva domácí skončili svou gólovou radost, bylo znovu vyrovnáno. Prakticky ihned po buly se totiž k přesnému zakončení dostal Kevin Horváth. Olomoucké však tato blesková odpověď nevykolejila. Ba naopak. Jejich aktivita vyústila v další branku. Tu zaznamenal čtyři a půl minuty před sirénou Stanislav Ruda. Opět se tak stalo po spolupráci s Tobiášem Handlem.

Třetí dvacetiminutovka nabízela Havířům hned několik příležitostí na vyrovnání. Domácí obrana v čele s Janem Špunarem v brance měla největší práci zejména během dvou oslabení, avšak tyto situace nakonec zdárně ustála, a tak stav 3:2 vydržel až do konce utkání. Junioři si tak připsali osmou výhru v řadě.