Report ze zápasu SLA vs. OLO (3:4)

HC Slavia Praha

logo

3:4

(1:1, 1:1, 1:2)

logo

HC Olomouc

Hned v úvodu si domácí vytvořili obrovskou šanci, když se probojovali do přečíslení dva na nikoho. Stejskal s Němečkem si párkrát vyměnili puk, proti následné střele z první se olomoucký gólman stačil bleskurychle přesunout. Vzápětí si sešívaní zahráli první přesilovku, žádnou šanci si v ní však nevypracovali. Zanedlouho byli v početní výhodě také Hanáci, avšak naložili s ní stejně jako jejich protějšek. Další nedovolený zákrok Slavie už ale Mora potrestala. Kučera se protáhl do útočného pásma a kotouč posunul na Kočího, který našel Tomáše Galvase mezi kruhy, ten přesnou střelou otevřel skóre utkání.

Pražané mohli ihned odpovědět, Labuzík však po vymíchání Frgála nedokázal poslat hrací předmět za brankovou čáru. V čase 19:10 se sešívaní přece jenom radovali. Při signalizované výhodě se tvrdý projektil Tomase od modré odrazil přímo na hůl Lukáše Strnada, jenž jej pouze doklepl do odkryté klece.

Ve 27. minutě dorazil Tomáš Jokl pokus Currana ze strany, čímž otočil stav zápasu. Hned poté mohli jít slávisté do dvoubrankového vedení, avšak Tomas v tutové šanci nedokázal zamířit mezi tři tyče. Na druhé straně vystihli Hanáci špatnou rozehrávku, jejich příležitost zmařil Kufa pohotovým zákrokem. Další velkou šanci Olomouce opět zastavil brankář domácích, který útočníkovi kohoutů vypíchl při kličce v brankovišti kotouč. V čase 38:40 bylo vyrovnáno, Aleš Poledna usměrnil ránu Kučery za Kufovy záda.

Na začátku závěrečného dějství se Kočí vydal sám na slávistickou svatyni, jeho pokus skončil ale přesně na pravém betonu Kufa. Psal se čas 46:08, když si Olomouc vzala své vedení zpět. Přihrávku Grocha zpoza brány zametl Adam Havel na první pokus do sítě Slavie. V závěru přišlo vyloučení na straně hostů, které Pražané okamžitě využili. Lukáš Strnad si najel do bezprostřední blízkosti Frgála a zakončil mezi betony.

Přesně za 120 vteřin byli kohouti zpátky ve vedení. Šimon Groch tvrdě vyslal skrytou ránu z ostrého úhlu, jež propálila vše, co jí stálo v cestě. Slavia ještě vyzkoušela riskantní hru v šesti, avšak překonat olomouckého gólmana se jí už nepodařilo. Hanáci tak po výhře 4:3 potvrdili svou dominanci ve skupině o udržení.