Report ze zápasu OLO vs. CHM (5:3)

HC Olomouc

logo

5:3

(0:2, 2:1, 3:0)

logo

Piráti Chomutov

Vstup do utkání se lépe vydařil hostům. V čase 1:29 se Chomutov dostal do přečíslení dva na jednoho, to však olomoucká obrana zastavila. Jenže kotouč se následně odrazil přímo na hůl Josefa Rykla, který jej z pravého kruhu poslal přesně do protějšího růžku Kubíkovy klece. Zanedlouho si první šanci vypracovali také kohouti. Matašovský perfektně tečoval nahození od modré, chomutovský gólman však proti jeho pokusu vytáhl bleskurychlý zákrok betonem.

Další obrovská příležitost k vyrovnání přišla záhy. Mácha střelou z ostrého úhlu vyzkoušel pozornost Tučka, od kterého se kotouč odrazil příhodně pro Handla. Ten se neunáhlil a hrací předmět ještě postrčil k protější tyči na Ministra. Ten okamžitě pálil z první, avšak chomutovský gólman předvedl další fantastický zákrok.

Vzápětí se dostal do úniku Kočí, ale zakončení, během kterého byl faulován, mu nevyšlo podle představ. V početní výhodě si Olomouc vytvořila velký tlak, z něhož vyplynula i tvrdá rána od modré, kterou zastavila až branková konstrukce. Na druhé straně si Rindoš najel do prostoru mezikruží, ale jeho střela orazítkovala vzdálenější tyč.

V čase 19:35 vedl Chomutov už od dvě branky. Po kombinaci Šugára a Stejskala přišel pas do levého kruhu na Dominika Svobodu, jenž zamířil pod lapačku olomouckého gólmana. Hanáci tak i přes větší aktivitu odešli do kabin po úvodní dvacetiminutovce za nepříznivého stavu.

Začátek druhé třetiny byl z obou stran opatrný, bez větších šancí. V polovině dějství dostali domácí k dispozici přesilovku, kterou bleskově využili. Hanáci se usadili v útočném pásmu a přihráli na modrou, odkud vyslal Joshua James Mácha tvrdý projektil, který se zastavil až v chomutovské síti. Za necelé dvě minuty bylo srovnáno. Fibigr z levé strany našel nastřeleným pasem Marka Matašovského, který jeho pokus tečoval za záda Tučka.

Radost Mory ale netrvala dlouho. V 35. minutě posunul Badinka hrací předmět na rozjetého Jana Ekrta, jenž se vydal sám na olomouckého gólmana a zakončil pod lapačku. Už to vypadalo, že si Kubík připíše další úspěšný zákrok, avšak puk mu vypadl a zamířil až za brankovou čáru.

Psal se čas 51:38, když na světelné tabuli byl opět nerozhodný stav. Šimon Groch po obkroužení chomutovské brány najel do prostoru mezi kruhy, odkud se přesně trefil do horní části klece. Vzápětí se Piráti provinili nedovoleným zákrokem. Ve vlastním oslabení hledal Ekrt svého spoluhráče na druhé straně olomoucké svatyně, ten však zamést puk do zcela odkryté brány nedokázal.

Poté se ze středního pásma rozjel Jashua James Mácha, přebruslil všechny bránící hráče, natlačil se před Tučka a z bezprostřední blízkosti zavěsil přímo pod horní tyč. Hanáky další vstřelená branka nakopla. Sevřeli soupeře ve vlastním obranném pásmu, po kombinaci na modré přišel prudký pas na Jana Kučeru, jenž ránou ze slotu pojistil výhru kohoutů. Olomouc tak po výsledku 5:3 zakončila sezónu 12. výhrou v řadě, ve skupině o udržení neokusila porážku dokonce vůbec. Naopak sestupující Chomutov si na další zápas v extralize juniorů minimálně rok počká.