Report ze zápasu OLO vs. KVA (3:7)

HC Olomouc

logo

3:7

((1:2, 2:2, 0:3))

logo

HC Energie Karlovy Vary

První minuty utkání jasně patřily soupeři. Ten se přes spoustu šancí prosadil až po faulu Matyáše Fasnera v polovině úvodního dějství. Karlovy Vary zamkly Hanáky v jejich obranném pásmu, po kombinaci Matyáše Adámka a Ondřeje Dorota se kotouče ujmul kapitán hostů Robin Sapoušek, jenž střelou pod horní tyč otevřel skóre utkání. Poté hrála v početní převaze také Olomouc. První velkou šanci zaznamenal Matyáš Fasner, jeho pokus však pouze otřel boční síť. To ho ale mrzet nemuselo, jelikož se zanedlouho dostal k dorážce puku, jenž karlovarskému brankáři vypadl po nahození Radima Hradila, Patrik Janech. Dlouho se však Hanáci neradovali. Za pouhou minutu a půl propálil Nowaka střelou z prostoru mezikruží Robert Šlechta.

Na úvod druhého dějství hrála Mora další přesilovku. Několikrát zkoušel od modré pálit Groch, avšak pokaždé proletěla střela jen těsně vedle karlovarské svatyně. V čase 21:54 vypálil Michal Tomeček, jeho pokus odrazil Dybal příhodně pro Jana Kučeru, který pouze usměrnil kotouč do téměř odkryté klece. Ani tentokráte však vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Dvojnásobné vyloučení Olomouce Energetici rychle využili. Robin Sapoušek si najel mezi kruhy, předvedl ukázkovou stahovačku a vystřelil do horních pater olomoucké klece.

Hned poté se hosté radovali znovu. Tvrdou střelu Matyáše Adámka od modré přizvedl v bezprostřední blízkosti Filip Krajčík. Nowak už proti změně trajektorie puku nestačil zareagovat. Na tento gól však Olomouc bleskurychle zareagovala. Šimon Groch vyslal do úniku Marka Matašovského, ten zamířil mezi betony, kotouč Dybalovi propadl a následně se pomalu dokutálel až za brankovou čáru.

Tempo na začátku závěrečné části hry jednoznačně diktovala Olomouc, přes jasnou převahu se ale do zakončení příliš nedostávala. Obrovskou šanci připravil Galvas, když vystihl špatnou rozehrávku hostů a okamžitě nahodil hrací předmět na karlovarskou klec. Před ní byl už připravený Hradil, jenž jeho pokus usměrnil do horní části branky, avšak jasnému gólu zabránil velkolepým zákrokem brankář hostů. V 53. minutě hosté využili další početní výhodu. Po kombinaci v útočném pásmu se kotouč dostal na modrou čáru k Filipovi Krajčíkovi, jenž ránou z první propálil vše, co mu stálo v cestě.

Za půl hodiny zkompletoval svůj hattrick kapitán Energetiků Robin Sapoušek. K němu se dostala křižná přihrávka Mattea Kočího, kterou už pouze usměrnil mezi tři tyče. Vzápětí inkasovala Olomouc znovu, když se Samuel Šmajda protáhl v obrovské rychlosti kolem mantinelu přes olomoucké obránce, najel si před bránu a bekhendovou střelou zvýšil vedení hostů. Hanáci už nestačili nijak odpovědět, Karlovy Vary se tak po jednoznačném výsledku posunují na čelo tabulky, kohouti na své první body stále čekají.